15.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Klimapris: Sønderborg på EU-kortet

Sønderborg kommune vinder EU-pris for sine klimaplaner med ProjectZero-visionen, der bl.a. inkluderer at man er CO2-neutral i 2029.

Sønderborg vandt den anerkendte EU-pris ’Covenant Cities in the Spotlight’ for kommunens resultater med ProjectZero-visionen. Planen går ud på, at kommunens område skal være kulstof-neutralt i 2029. Det skriver projectzero.dk.

I alt blev der givet tre priser for klimaforbedringer blandt de 8.000 byer og regioner, der er tilknyttet EU’s rammeaftale. Byerne var kategoriseret efter størrelse. Sønderborg kommune vandt prisen for bedste rollemodel blandt de mellemstore byer, Barcelona i Spanien vandt for storbyer, og Monsano i Italien vandt for de mindre byer.

Læs også: Topmøde i København skal konkretisere byers klimaindsats

”Jeg er meget stolt og begejstret for prisen og ser den som et kæmpe skulderklap til alle i Sønderborg-området, der gør en indsats for, at vi kan nå vores mål om at blive CO2-neutral i 2029. Den store opbakning fra borgere, virksomheder, boligforeninger, uddannelsessteder og et enigt byråd, siden vi lancerede ProjectZero-visionen for 11 år siden, har vist mange konkrete resultater og effekter i et stærkt og forpligtende fællesskab og lokalt samarbejde”, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Udover prisen blev Erik Lauritzen inviteret til at deltage i COP24 i Polen.

Europæisk forbillede
Prisen er en succes for ProjectZero og Sønderborg-områdets indsats, forklarer adm. direktør i ProjectZero Peter Rathje.

”EU vil sætte fokus på det lokale engagement, konkrete ambitiøse handlinger og hvad byer og borgere kan gøre i fællesskab for at gennemføre den nødvendige, lokale grønne omstilling. I Sønderborg-området har vi skabt konkrete erfaringer og resultater som kan inspirere andre, hvor vi nu nærmer os 50 procent CO2-reduktion siden 2007”, siger han og fortsætter:

Læs også: Syv EU-lande forlanger større klimaindsats fra unionen

”Vi deler allerede vores erfaringer i forskellige nationale og internationale netværk og vi vil fortsat være et europæisk forbillede, der er villig til både at fortsætte indsatsen og samtidig hjælpe og inspirere andre”.

Planen er, at Sønderborgs kommune skal reducere 75 procent af områdets CO2-udledning i 2025.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere