Klimaskovfonden sætter valideringsprojekt i gang
En tredjepartsvalidering skal sikre og dokumentere blandt andet optaget af CO2 gennem Klimaskovfondens skove. WSP skal være tredjepartsvalidator på 16 skovrejsningsprojekter under Klimaskovfonden og hjælpe med videreudvikling af metoden.
Klimaskovfonden har igangsat et pilotprojekt for at tredjepartsvalidere deres skovrejsningsprojekter.
”Dokumentation og uafhængig validering er helt essentielt for troværdigheden, når virksomheder og privatpersoner investerer i skov med ønske om at dokumentere skovens CO2-binding, så det bliver spændende at komme i gang med at teste og tilpasse vores valideringsmetode til brug for Klimaskovfondens projekter”, siger Karina Kitnæs, der er certificeringsleder i WSP.
Ekstern validering, eller tredjepartsvalidering, er en vigtig del af Klimaskovfondens standard for bidrag til klimaindsatsen og sikrer også, at projekterne er på linje med internationale standarder.
WSP har arbejdet mange år med certificering af skovdrift og sporbarhed, og kommer med en lang og bred erfaring. WSP har udviklet en valideringsmetode, som er inspireret af IPCC’s GHG-protokol og den engelske Woodland Carbon Code og som nu videreudvikles baseret på Klimaskovfondens standard.
Klimaskovfondens skovrejsningsprojekter er alle på arealer, hvor der ikke før var skov, men fx marker og dyrkede arealer, og skovene skal have et varigt optag af CO2, samt etableres så de overholder Klimaskovfondens standard for skovrejsning.
Klimaskovfonden er vedtaget ved lov og har til formål at fremme skovrejsning med henblik på at optage CO2 og nedbringe vores klimaaftryk.
Skovrejsningen vil også bidrage til Danmarks mål om at opnå 25 % skov, det kan øge biodiversiteten og give mere natur og rekreative arealer. Klimaskovfonden har 94 aktive projekter, og de 16 bliver nu tredjepartsvalideret, hvor der samtidig udvikles en metode til tredjepartsvalidering.
- EHS