09.11.2017  |  Klima, miljø og energi

KLM og Costa Rica indgår samarbejde om biobrændstof

Indhold fra partner Hvad er dette?

KLM bliver strategisk rådgiver for Costa Ricas regering sammen med biobrændstof-producenten SkyNRG i forbindelse med en reduktion af landets kuldioxid-udslip ved kommercielle flyvninger.

I første omgang skal partnerne i projektet udforske mulighederne for ”grønnere flyvninger” fra Costa Ricas hovedstad, San José, ved brug af biobrændstof. Hensigtserklæringen, som Costa Ricas regering har underskrevet er enestående, da det er første gang et flyselskab og et land indleder et samarbejder om bæredygtig flytrafik.

Markedet for flyvninger med biobrændstof er desværre ikke så modent som man kunne ønske. Priserne på biobrændstof er nemlig fortsat tre gange højere end fossilt brændstof. Øget efterspørgsel på biobrændstof vil også øge produktionen af biobrændstof, hvilket vil medføre lavere priser. Med samarbejdet mellem KLM og Costa Rica løfter regeringen biobrændstof op på deres nationale dagsorden og håbet er at det baner vejen for øget brug af biobrændstof i flyindustrien.

- KLM satser meget på at øge brugen af biobrændstof. Blandt andet er Nordic Biofuel Programme lanceret med fokus på det nordiske marked. At vi nu som første flyselskab i verden har dialog med et land om reduktion af udslip i flyindustrien, synes vi er virkeligt vigtigt, ikke blot for vort eget arbejde med bæredytighed, men for branchen som helhed, lyder det fra Emmelie Johansson, markedschef hos Air France og KLM i Norden.

KLM begyndte allerede i 2009 at flyve med biobrændstof på udvalgte flyruter og flyselskabet har gennemført mere end 1000 flyvninger med biobrændstof fra steder som Paris, Los Angeles, Rio de Janeiro og Oslo. KLM gennemfører som eneste europæiske flyselskab interkontinentale flyvninger med biobrændstof. Takket være det kan flyselskabet mindske sit kuldioxid-udslip med op til 80%.

For interview kontakt Carina Bergqvist, kommunikationschef Air France og KLM i Norden, mail: carina.bergqvist@klm.com

tel: +46 076 878 75 59

Om KLM 
KLM Royal Dutch Airlines blev grundlagt i 1919 og har været en del af koncernen Air France-KLM siden fusionen i 2004. De to flyselskaber har beholdt deres oprindelige identitet og fokuserer på tre kerneområder: passagertransport, fragt og vedligeholdelse. Vi tilbyder vore kunder et netværk med 320 destinationer i 114 lande. Siden sammenlægningen er indtægterne næsten fordoblet og antallet af destinationer er øget. I 2015 fløj 89,8 millioner passagerer med KLM.

CSR er en afgørende del af KLM´s forretningsstrategi. KLM var det første flyselskab, som fløj med biofuel på kommercielle flyvninger og vi har som mål at mindske CO2-udledningen per passager med 20% frem til 2020, sammenlignet med niveauet for 2011. Air France og KLM er 12 år i træk blevet kåret til verdens mest bæredygtige selskab af Dow Jones Sustainability Index, som er det ledende index i målingen og bedømmelsen af bæredygtige virksomheder.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere