04.12.2017  |  Klima, miljø og energi

Case: Kommune gennemfører en af landets første cirkulære udbud

Indhold fra partner Hvad er dette?

Syddjurs Kommune er en af Danmarks mest fremgangsrige kommuner i forhold til den grønne omstilling. For at reducere energiforbruget på Hornslet Skole har kommunen gennemført en af landets første cirkulære udbud inden for belysning.

Der er rigtig store gevinster at hente ved at skifte belysningen til LED, og derfor bliver rigtig mange belysningsarmaturer smidt ud og erstattet af nye armaturer. Men oftest fejler de eksisterende lysarmaturer intet ud over at elektronikken i dem er forældet, og kvaliteten er oftest bedre end de nye armaturer, som man kan købe. Samtidig er mange nye armaturer designet til at skulle skrottes efter endt brug, da man ikke længere kan skifte lyskilder eller andre dele i armaturet.

Der kan derfor være rigtig meget at spare både økonomisk og miljømæssigt ved at genbruge og opgradere de eksisterende lysarmaturer i stedet for at købe nyt.

Da Syddjurs Kommune stod foran at energioptimere Hornslet skole blev idéen om et cirkulært udbud derfor også overvejet, og til sidst valgte man udelukkende at efterspørge en løsning, der genbrugte de eksisterende armaturer. Jens Jørgen Nøhr Nielsen, Energikonsulent hos Syddjurs Kommune udtaler følgende:

”Vi kunne se, at der både var god logik og økonomi i at kunne opgradere de eksisterende armaturer, så derfor udformede vi et udbud, hvor vi alene efterspurgte LED indsatse til vores eksisterende armaturer. Det har resulteret i at skolen har fået en bedre og mere energirigtig belysning. Det ser næsten ud som om, at det er helt nye armaturer, der er sat op”. 

 
Fischer Lighting vandt udbuddet og fik til opgave at levere 230 stk. patenterede LED moduler til opgradering af de eksisterende armaturer af typerne Veksø Lampas, Menlo og Ecolux. LED indsatsene var designet, så de var lige til at montere i de eksisterende armaturer, og de overholdt en række skrappe kvalitets-, sikkerheds- og lovgivningskrav specificeret i udbuddet.
 

Om Fischer Lighing

Fischer Lighting har udviklet en cirkulær forretningsmodel, der gør det muligt at renovere eksisterende lamper og lysarmaturer og opgraderer disse til den nyeste LED teknologi. Dermed kan man bevare det oprindelige design samtidig med at der høstes de åbenløse gevinster ved udskiftning til LED og oftest opnår man også bedre og mere lys end man havde før opgraderingen.  

Mere fra Fischer Lighting

Fischer Lighting

http://www.fischer-lighting.com/

Hos Fischer Lighting går vi forrest med de nyeste energirigtige LED- løsninger.Fischer Lighting er førende inden for dette nye område med erfaring fra en lang række danske virksomheder og offentlige institutioner. Vi har kompetencerne til at følge dig hele vejen gennem projektet fra opstart til færdig levering. Og vi sørger for at dokumentere løsningen løbende, så I er sikre på at få den ønsk…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere