Kommuner diskuterer grønne indkøb

Kommunale politikere diskuterer lige nu, om alle kommunerne skal være med i en ny ordning, der forpligter til grønne indkøb.

14.03.2012

CSR.dk

Bør alle kommuner være med i det det nye initiativ "Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb", der forpligter medlemskommunerne til at tænke grønt, når de køber ind? Det diskuteres lige nu blandt kommunale politikere på kommunernes offentlige debatside, www.kommunen.dk/agora.

Baggrunden for diskussionen er, at seks kommuner sammen med Miljøministeriet, for nylig er gået med i det såkaldte "Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb". Her har kommunerne i København, Aarhus, Odense, Herning, Sønderborg og Egedal forpligtet sig til, at kommunale indkøb skal ske med ekstra omtanke for miljøet. Endnu er det helt op til kommunerne selv, om de vil være med i aftalen, og Egedals borgmester, Willy Eliasen (V), ser ingen grund til, at kommunerne undlader at gå ind i ordningen.

"Som offentlige indkøbere har vi et udvidet ansvar for, hvordan vores forbrug påvirker vores borgeres sundhed og vores fælles natur- og energiressourcer," siger han ifølge dknyt.dk på agora-debatten.

Og de samme toner lyder fra teknik- og miljøborgmester i København Ayfer Baykal (SF). Hun påpeger, at mere end 3000 mennesker dør for tidligt hvert år i Danmark på grund af luftforureningen, heraf 500 af dem i København. Derfor foreslår hun indkøb af el- eller brintbiler til at forbedre luftforureningen.

Ikke alle er lige begejstrede
Nogle politikere har også udtrykt skepsis over for det grønne indkøbssamarbejde med Miljøministeriet, blandt andet formanden for Holbæks udvalg for klima og miljø, John Harpøth (DF). Han siger:

"Lige nu synes jeg, det er en dårlig idé at tvinge kommunerne til det, men jeg tror den ordning kan blomstre ad frivillighedens vej og blive en del af det opsæt, der er i kommunerne rundt omkring".

Landets 98 kommuner købte i 2010 ind for godt 85 milliarder kroner, som tidligere oplyst her på siden.

- OWG

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V