14.12.2018  |  Samfund

Konference i København skal vise synergierne mellem bæredygtig udvikling og Parisaftalen

Som den første af sin slags globalt skal en konference i København i marts 2019 fokusere på sammenhængen mellem SDG-dagsordenen og klimaaftalen fra Paris. Partnerskaber er højt på agendaen.

I starten af marts 2019, nærmere bestemt fra den 4. til den 6., kommer interessenter fra en lang række industrier, virksomheder og organisationer til København, hvor FN’s Department of Economic and Social Affairs (DESA) sammen med klimadivisionen UNFCCC afholder den første globale konference om synergier mellem den bæredygtige udvikling og Parisaftalen.

Formålet med konferencen, som blev annonceret på COP24 i sidste uge, er ’at levere et sæt konkrete anbefalinger til at styrke forbindelserne mellem SDG’erne og klimatiltag, og fokusere på at promovere handling på begge agendaer’, som det er beskrevet.

Læs også: PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger

Ved præsentationen understregede såvel UNFCCC’s Executive Secretary Patricia Espinosa som DESA’s chef Liu Zhenmin den naturlige sammenhæng mellem de to dagsordener og den indbyggede chance for at ”skabe win-win-situationer” for alle involverede parter.

For at illustrerer dette, beskrev Liu Zhenmin hvordan bæredygtig fødevareproduktion under SDG2 (Stop sult) og ændrede handlemønstre under SDG12 (Ansvarligt forbrug og produktion) kan være med til at sænke CO2-udslippet under SDG13 (Klimaindsats) og samtidig skabe nye arbejdspladser i tråd med SDG8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og afhjælpe fattigdom under SDG1 (Afskaf fattigdom).

Nærmere detaljer om deltagere, præcis lokation og muligheder for eksempelvis danske virksomheder og andre interessenter ventes i løbet af starten af 2019.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere