14.12.2018 | Samfund
Konference i København skal vise synergierne mellem bæredygtig udvikling og Parisaftalen
Som den første af sin slags globalt skal en konference i København i marts 2019 fokusere på sammenhængen mellem SDG-dagsordenen og klimaaftalen fra Paris. Partnerskaber er højt på agendaen.
Chef for UN DESA, Liu Zhenmin (i midten) på COP24 i Polen, hvor han sammen Patricia Espinosa fra UNFCCC præsenterede næste års konference i København. Foto: UN DESA
I starten af marts 2019, nærmere bestemt fra den 4. til den 6., kommer interessenter fra en lang række industrier, virksomheder og organisationer til København, hvor FN’s Department of Economic and Social Affairs (DESA) sammen med klimadivisionen UNFCCC afholder den første globale konference om synergier mellem den bæredygtige udvikling og Parisaftalen.
Formålet med konferencen, som blev annonceret på COP24 i sidste uge, er ’at levere et sæt konkrete anbefalinger til at styrke forbindelserne mellem SDG’erne og klimatiltag, og fokusere på at promovere handling på begge agendaer’, som det er beskrevet.
Læs også: PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger
Ved præsentationen understregede såvel UNFCCC’s Executive Secretary Patricia Espinosa som DESA’s chef Liu Zhenmin den naturlige sammenhæng mellem de to dagsordener og den indbyggede chance for at ”skabe win-win-situationer” for alle involverede parter.
For at illustrerer dette, beskrev Liu Zhenmin hvordan bæredygtig fødevareproduktion under SDG2 (Stop sult) og ændrede handlemønstre under SDG12 (Ansvarligt forbrug og produktion) kan være med til at sænke CO2-udslippet under SDG13 (Klimaindsats) og samtidig skabe nye arbejdspladser i tråd med SDG8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og afhjælpe fattigdom under SDG1 (Afskaf fattigdom).
Nærmere detaljer om deltagere, præcis lokation og muligheder for eksempelvis danske virksomheder og andre interessenter ventes i løbet af starten af 2019.
-AK
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.