14.12.2018 | Samfund
Konference i København skal vise synergierne mellem bæredygtig udvikling og Parisaftalen
Som den første af sin slags globalt skal en konference i København i marts 2019 fokusere på sammenhængen mellem SDG-dagsordenen og klimaaftalen fra Paris. Partnerskaber er højt på agendaen.
Chef for UN DESA, Liu Zhenmin (i midten) på COP24 i Polen, hvor han sammen Patricia Espinosa fra UNFCCC præsenterede næste års konference i København. Foto: UN DESA
I starten af marts 2019, nærmere bestemt fra den 4. til den 6., kommer interessenter fra en lang række industrier, virksomheder og organisationer til København, hvor FN’s Department of Economic and Social Affairs (DESA) sammen med klimadivisionen UNFCCC afholder den første globale konference om synergier mellem den bæredygtige udvikling og Parisaftalen.
Formålet med konferencen, som blev annonceret på COP24 i sidste uge, er ’at levere et sæt konkrete anbefalinger til at styrke forbindelserne mellem SDG’erne og klimatiltag, og fokusere på at promovere handling på begge agendaer’, som det er beskrevet.
Læs også: PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger
Ved præsentationen understregede såvel UNFCCC’s Executive Secretary Patricia Espinosa som DESA’s chef Liu Zhenmin den naturlige sammenhæng mellem de to dagsordener og den indbyggede chance for at ”skabe win-win-situationer” for alle involverede parter.
For at illustrerer dette, beskrev Liu Zhenmin hvordan bæredygtig fødevareproduktion under SDG2 (Stop sult) og ændrede handlemønstre under SDG12 (Ansvarligt forbrug og produktion) kan være med til at sænke CO2-udslippet under SDG13 (Klimaindsats) og samtidig skabe nye arbejdspladser i tråd med SDG8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og afhjælpe fattigdom under SDG1 (Afskaf fattigdom).
Nærmere detaljer om deltagere, præcis lokation og muligheder for eksempelvis danske virksomheder og andre interessenter ventes i løbet af starten af 2019.
-AK
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.