13.12.2018  |  Kommunikation

PwC: Flere virksomheder rapporterer på SDG’erne, men der mangler målsætninger

Ifølge en ny rapport fra PwC er antallet af virksomheder, der inddrager Verdensmålene i sin rapportering stigende, men konkrete målsætninger og egentlig integration af målene er fortsat en mangelvare.

Næsten tre ud af fire (72 procent) af virksomhederne i en undersøgelse fra konsulentbureauet PwC nævner FN’s Verdensmål, SDG’erne, i deres seneste CSR-rapporter. Det er 10 procent mere end sidste år. Men når det kommer til konkrete målsætninger og handlinger, der trækker dem ind i driften, så ser det straks tyndere ud.

Læs også: SDG-rapportering: Vær ærlig, tag alt med og få indstillingen på plads

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det konkluderer PwC i analysen ”From promise to reality”, hvor man har undersøgt bæredygtighedsrapporteringen i 729 børsnoterede virksomheder i 21 lande på tværs af seks industrier for at kortlægge anvendelsen af netop SDG’erne.

Selvom inddragelsen af de 17 mål i rapporterne altså er stigende, så viser analysen en mangel på strategier, der kan gøre ordene til virkelighed. Mere præcist har halvdelen af de undersøgte virksomheder identificeret deres vigtigste mål, men kun godt hver fjerde (28 procent) har sat dem sammen med specifikke mål til at vurdere fremskridtet ud fra.

”Kun et lille fremskridt”
Grundlæggende peger PwC på, at der trods det øgede fokus på SDG’erne og det enorme forretningspotentiale (analysen nævner indtægter i billion-klassen og hundredvis af millioner af nye job), så er der fortsat et gab mellem virksomhedernes udmeldte intentioner og deres evner til rent faktisk at trække målene ind i deres kerneforretning og rapportere om dem.

De vigtigste punkter

  • 72 procent af virksomhederne i undersøgelsen nævner SDG’erne; de fleste (60 procent) i deres bæredygtighedsrapporter i stedet for årsregnskaber og lign.
  • 50 procent af virksomhederne har identificeret højprioritets-SDG’er
  • Kun 28 procent fremviser meningsfulde KPI’er relateret til målene
  • 27 procent af virksomhederne nævner SDG’erne som en del af deres forretningsstrategi
  • Kun 19 procent af CEO’s eller formænd nævner SDG’erne i deres beretninger
  • Gennemsnitsscoren for rapporteringskvaliteten hos de virksomheder, der har prioriteret SDG’erne, var 2,71 ud af 5
  • De førende industrier i forhold til at nævne SDG’erne i deres rapportering er Technology, Media & Telecoms and Energy og Utilities & Mining.

”Fremskridtene inden for den generelle opmærksomhed og integration er et positivt skridt for SDG’erne, men det er kun et lille skridt. For hvert eneste af de 17 mål er der akutte udfordringer rundt om i verden, der direkte påvirker erhvervslivet. Selvom der klart er appetit på SDG’erne, så mangler mange organisationer stadig strategier, værktøjer og kulturen til at forvandle ord til handling”, siger Global SDG Lead for PwC UK, Louise Scott.

Læs også: ”Folk skal aktiveres til at tale om SDG’erne”

I forhold til tidligere udgaver af undersøgelsen viser årets analyse ikke nogen ændringer i forhold til de mest populære mål. SDG8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst), SDG12 (Ansvarligt forbrug og produktion) og SDG13 (Klimaindsats) er således fortsat de oftest prioriterede i virksomhederne.

PwC bemærker desuden at det i nogle tilfælde ser ud til at nogle virksomheder rapportere på SDG’er, der hænger sammen med eksisterende aktiviteter og målsætninger, de allerede arbejder med.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere