19.11.2020 | Kommunikation
Kriterier for CSR Prisen 2021
Indhold fra partner Hvad er dette?
Vi offentliggør nu kriterierne for næste års CSR Pris, så interesserede virksomheder kan nå at tage stilling til kriterierne, inden de lægger sidste hånd på rapporteringen for 2020.
FSR - danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar & Bæredygtighed (USB) har nu kriterierne for næste års CSR Pris klar. Dette er et helt nyt tiltag i forhold til tidligere år, hvor kriterierne først er blevet meldt ud i løbet af foråret, efter at rapporterne til vurdering er udkommet.
Vi offentliggør de tre kriterier for CSR Prisen nu, hvor de store virksomheder er i gang med at forberede rapporteringen for 2020. Det giver alle interesserede virksomheder, rådgivere og revisorer en mulighed for at skele til kriterierne, mens der lægger sidste hånd på værket for 2020 rapporteringen. Kriterierne bygger på FSR - danske revisorers gode råd om rapportering om samfundsansvar og bæredygtighed, markedstendenser og tidligere års kriterier.
I 2021 vil CSR Prisen omfatte selvstændige bæredygtighedsrapporter, og i forbindelse med lanceringen af kriterierne siger Birgitte Mogensen, formand for USB:
”Det er værd at bemærke, at vi med kriterierne inddrager et skærpet fokus på rapporteringens balance, herunder virksomhedens italesættelse af både negative og positive påvirkninger fra virksomhedens drift og værdikæde; virksomhedens indføring i arbejdet for at minimere negative påvirkninger; virksomhedens omtale af udfordringer og dilemmaer og virksomhedens beskrivelse af arbejdet med at udvikle og skalere løsninger, der understøtter bæredygtig omstilling og positive systemiske forandringer i samfundet.”
FSR - danske revisorer melder proces for prisen ud i foråret 2021, og prisen uddeles i efteråret 2021. Bemærk, at Årsrapportprisen 2021 også favner et fokus på bæredygtighed i årsrapporternes ledelsesberetninger.
Læs kriterierne for CSR Prisen 2021 her.
Læs kriterierne for Årsrapportprisen 20210 her.
Klima, miljø og energi

Dialogue meeting: Accounting for climate
Are climate-related matters relevant to financial reporting? How should climate-related matters be factored into a company’s financial reporting? What steps can companies take to integrate material climate-related matters into financial reporting?
Indhold fra partner
Kommunikation

Invitation: Webinar om ESG-nøgletal i årsrapporten
Finansforeningen/CFA Society Denmark, FSR – danske revisorer og Nasdaq Copenhagen inviterer til webinar d. 8 februar kl. 10.00-10.55, hvor du kan høre om PensionDanmark og Arlas erfaringer med at gøre brug af ESG-hoved- og nøgletal i årsrapporten.
Indhold fra partner
Kommunikation

Seks dialogmøder om rapportering - sæt kryds i kalenderen
FSR - danske revisorers Udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed inviterer til seks dialogmøder i 2021 om god praksis og udvikling i regulering og internationale standarder inden for virksomheders bæredygtighed – med fokus på rapportering.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Klimakrisen kræver præcise data
Klimamålet om en 70 procents CO2-reduktion kan kun nås, hvis virksomhederne måles og vejes på CO2-udledning.
Indhold fra partner
Kommunikation

SMV COP 2021 – succesen fortsætter
Små og mellemstore virksomheder, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre. Hvordan? Få jeres Communication on Progress (COP) rapport på SMV COP-listen 2021.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Følg god praksis: Tag ESG-tallene med i årsrapporten
Nøgletal inden for de miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder er ingenlunde blevet mindre relevante i 2020. Vi opfordrer derfor til at følge god praksis og medtage de ESG-nøgletal, der er mest relevante for virksomheden i årsrapporten for 2020.
Indhold fra partner