05.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Kunstig intelligens skal bidrage til at nedsætte Københavns Kommunes CO2-udledninger

"Forhåbentlig vil vores udvikling af nye løsninger også kunne være til gavn for landets andre kommuner”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Med en ambition om at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad senest i 2025 skal der tages mange metoder i brug. En af de metoder man netop nu kigger ind i er kunstig intelligens (AI).

Kommunen har allerede erfaring på området, hvor man tidligere har brugt AI til blandt andet at sikre kortere svartid på byggesagsansøgninger og bedre match af relevante jobforslag til ledige.

Læs også: Kunstig intelligens kan være løftestang til at nå FN’s verdensmål

Nu planlægger man at bruge kunstig intelligens til at nedbringe CO2-udledningen i kommunen. Det er blandt andet data om vejret og brugen af bygningerne der skal bruges til at regulere energiforbruget i kommunens cirka 300 ejendomme på under 3.000m2, fx byens daginstitutioner.

”Vi er nødt til at tænke innovativt for at kunne løse de klimaudfordringer, vi står overfor. Derfor går vi i Københavns Kommune gerne i front på at afprøve ny teknologi, der kan sætte fart på den grønne omstilling – også i vores egne bygninger. Forhåbentlig vil vores udvikling af nye løsninger også kunne være til gavn for landets andre kommuner”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Projektet har med den nye Finanslov fået tildelt fem millioner kroner og skal i første omgang finde ud af, hvor stort potentialet er.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere