30.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller

LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.

Det ser ud til, at landbruget er ved at få øjnene op for potentialet i at opsætte solceller. Hjørring og Jammerbrugt Kommune har i hvert fald modtaget ansøgninger på over 3000 hektar fra landmænd, der gerne vil have etableret den vedvarende energi på deres arealer.

Det skriver DR.

Ifølge Søren Greve Olesen, chefkonsulent i planterådgivning hos rådgivningsvirksomheden LanboNord, skyldes det især det store forretningspotentiale.

Læs også: Rapport: Fødevarevirksomheder greenwasher ved at markedsføre produkter som dyrket i ’regenerativt landbrug’

”Solcellerne slår alle vores kendte afgrøder for nuværende. Det udbytte, man kan få på en hektar med solceller, er der ikke nogen afgrøder, der kan konkurrere med set over flere år. Det er derfor, der er så stor interesse,” siger han til DR.

Og det er på trods af at processen opsætningen indebærer en del bump på vejen. Blandt andet en langsom planlægningsfase, at energien fra solcellerne skal kobles på elnettet og at man skal bygge transformatorstationer, fortæller Michael Klitgaard, borgmester i Brønderslev Kommune, som i øjeblikket er i gang med at behandle omkring 2500 hektar, som landmænd vil ansøge eller allerede har ansøgt om at opstille solceller på.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere