08.06.2023  |  Medarbejder

Landsdækkende bæredygtighedsteam skudt godt i gang

Bygma samlede for nylig for første gang sit landsdækkende bæredygtighedsteam bestående af regionale bæredygtighedskonsulenter og lokale bæredygtighedsambassadører med henblik på at grundlægge en god indbyrdes vidensdeling.

Bygma har netop overstået en milepæl i arbejdet med at gøre bæredygtigt byggeri nemt og overskueligt for håndværkerne. For nylig afholdt klima- og bæredygtighedsdirektøren nemlig et større kickoff-møde, hvor et team af regionale bæredygtighedskonsulenter for første gang mødtes med de lokale bæredygtighedsambassadører fra de 62 Bygma-forretninger og øvrige selskaber i Bygma Gruppen.

"Vi er meget stolte af for første gang at have samlet alle de nøglemedarbejdere, der står klar til at hjælpe vores kunder med at tage grønnere valg i byggeriet," siger Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedsdirektør hos Bygma, og tilføjer:

Læs også: Kommunalt projekt skal sikre grøn arbejdsstyrke

"Bæredygtighed er en afgørende faktor for fremtidens byggeri, og vores konsulenter er derfor udstyret med den nødvendige viden og ekspertise til at vejlede og assistere vores kunder i deres stræben efter bedre og mere klimavenlige løsninger."

Specialiseret vejledning ansigt til ansigt
Pernille Olesen, Søren Pfeffer Rasmussen og Jackie Jensen er de tre nyansatte bæredygtighedskonsulenter i henholdsvis Nord- og Midtjylland, Fyn og Sydjylland samt Østdanmark.

De har alle uddannelsesmæssige baggrunde som civilingeniør og bygningskonstruktør med i bagagen samt efteruddannelser i blandt andet DGNB og Svanemærket byggeri. Og med den nye ansættelse skal de servicere kunder med personlig vejledning om certificeringer og miljøvaredeklarationer samt at hjælpe dem med at komme i mål med dokumentation af deres certificeringsordninger.

Som noget ekstraordinært tager teamet også ud til kundernes byggesager og leverer vejledning der, hvor der er brug for det. Elnaz Ehsani beskriver ordningen som essentiel for at imødekomme kundernes individuelle behov:

"Vi har en meget nær relation til vores kunder, og vi går langt for at give dem den bedste service. Derfor er jeg også stolt af, at vi kan tilbyde sparring og vejledning der, hvor de er."

Tæt samarbejde skal komme kunderne til gode
I de 62 danske forretninger har Bygma uddannet bæredygtighedsambassadører, som til hverdag står klar til at vejlede kunderne i krav til det ansvarlige byggeri samt valg af produkter og materialer. De tre bæredygtighedskonsulenter kører derfor et tæt samarbejde med deres kollegaer i forretningerne:

Læs også: Nyt projekt bygger bro mellem socialt udsatte og lokale virksomheder

"Vores fælles kickoff er startskuddet til en spændende tid. Ambassadørerne kommer til at indgå i et tæt samarbejde med de tre konsulenter og opbygger dermed et ekstraordinært netværk, der giver dem mulighed for nemt at assistere hinanden med råd og vejledning i deres daglige arbejde. Det bliver spændende at opleve, hvordan det samarbejde kommer kunderne til gode," siger Elnaz Ehsani.

Kravene til bæredygtighed bliver mere udtalt for alle aktører i byggebranchen, og sidste år lancerede Bygma blandt andet en digital vidensplatform til håndværkerne med viden om alt fra klimalov til certificeringsordninger. Det blev fulgt op af en række klima-infomøder, hvor mere end 2000 kunder deltog.

"Hos Bygma har vi et veldefineret mål om kontinuerligt at styrke vores bæredygtige og grønne profil. Det er en naturlig del af vores virksomhed, og jeg er stolt af, at vi nu tager det til nye højder med vores tre bæredygtighedskonsulenter og i alt 106 bæredygtighedsambassadører," siger Elnaz Ehsani.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere