31.08.2020  |  Klima, miljø og energi

Lidl skærer ned på plastik: Gør hjemmet rent med god samvittighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lidl introducerer en ny beholder til rengøringsmidler, som er lavet af 100 % genanvendt plastik. Beholderen kan anvendes igen og igen i kombination med de tilhørende rengøringstabs. Det gavner miljøet, medfører mindre transport og er billigere for forbrugerne.

Der går ikke en dag, uden at man hører om de problemer, overforbruget af plastik skaber for miljøet. Men hvad skal man gøre? Der er jo plastik overalt, og som almindelig forbruger, kan det være svært at undgå. Det er baggrunden for, at Lidl nu introducerer et nyt rengøringskoncept, som gør det enkelt at skære ned på plastik, samtidig med at man som forbruger sparer penge.

”Vi er rigtig glade for, at Lidl med deres nye rengøringsmidler giver deres kunder mulighed for at købe produkter, der mindsker brugen af plastik. Ved at genbruge emballager frem for kun at bruge dem én gang, kan vi knække kurven for plastikproduktion og den stigende plastikforurening”, udtaler adm. direktør i Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Helt enkelt at bruge
Det nye W5 Ecoclear-rengøringskoncept består af plastikflasker, som er fremstillet af 100 % genanvendt plastik, og rengøringstabs i stil med dem, man kender fra opvaskemaskinen. Og systemet er lige så enkelt, som det er smart: Man putter en rengøringstab i en af de tilhørende plastikflasker, hælder vand på og venter 20 minutter, hvorefter man kan gøre rent på en effektiv og miljøvenlig måde. Når indholdet i flasken er brugt op, skal man blot skylle den, putte en ny tab samt vand i, og så er man klar igen. Flasken kan bruges igen og igen, hvilket reducerer den mængde plastik, husholdningen skal smide ud.

Spar plastik, plads og penge
Ved at genbruge flaskerne reducerer man hver måned den mængde plastik, man ellers ville smide ud. Det gavner både miljøet og giver bedre orden i hjemmet, fordi man ikke skal have poser med plast til genbrug stående. Men W5 Ecoclear-systemet betyder også en væsentlig reduktion i den volumen, der skal transporteres ud i butikkerne, hvilket også giver en miljøgevinst. For forbrugerne er det desuden en fordel, at de kun skal tage en æske med rengøringstabs med hjem i stedet for en tung flaske rengøringsmiddel. Endelig giver W5 Ecoclear-rengøringstabs og -flasker en kontant besparelse i forhold til traditionelle rengøringsmidler.

Lidl fører an i kampen mod plastik
De genanvendelige flasker og rengøringstabs er en del af Lidls REset Plastic-strategi, hvor målet er, at 100 % af plastemballagen på egne mærker inden 2025 skal være genanvendeligt og bruge 20 % mindre plastik.

”Vi oplever en stor interesse hos forbrugerne for at omlægge vaner og handle mere miljøvenligt og bæredygtigt. Det er en udvikling, vi hos Lidl er meget opmærksomme på at understøtte. Det sker dels ved vores overordnede REset Plastic-strategi og helt konkret med initiativer som den nye rengøringsserie, vi nu lancerer. Vi tror på, at det er den rigtige vej at gå, og vi er spændte på, hvordan forbrugerne tager imod produkterne”, udtaler Rasmus Pape, CCO/indkøbsdirektør.

Tags: , Lidl

Denne artikel er en del af temaet I fokus: emballage

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere