26.06.2015  |  Strategi & ledelse

Lise Kingo bliver ny direktør for UN Global Compact

Danske Lise Kingo skal fra 1. september 2015 bl.a. sørge for at Global Compacts medlemmer går ind i arbejdet med at nå FNs nye globale udviklings- og bæredygtighedsmål.

FN’s Generalsekretær Ban Ki-moon har torsdag d. 25. juni 2015 i New York udnævnt Lise Kingo som ny direktør for FN’s Global Compact organisation. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Lise Kingo var indtil november 2014 koncerndirektør i Novo Nordisk A/S og var gennem mere end 20 år frontfigur i arbejdet med at udvikle og virkeliggøre virksomhedens samfundsansvar.

FN’s Global Compact er verdens største initiativ for udbredelse af virksomheders samfundsansvar. FN’s Global Compact omfatter mere end 8.000 virksomheder og 4.000 andre organisationer fordelt på 170 lande. I Danmark har 270 virksomheder tilsluttet sig initiativet.

Læs også: Privatsektor påvirker nye bæredygtige mål

En vigtig opgave for Lise Kingo og FN’s Global Compact bliver at engagere virksomheder verden over i gennemførelsen af de globale udviklings- og bæredygtighedsmål (SDG), som ventes vedtaget i FN’s Generalforsamling senere på året. De erstatter de tidligere Millenium Development Goals.

De 17 nye mål handler hovedsageligt om bæredygtighed, inklusion og bekæmpelse af fattigdom, sult og ulighed i uddannelse, rettigheder.  

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere