Logistikvirksomhed og Fødevarebanken vil bekæmpe madspild

Logistikgiganten Brambles er gået sammen med Fødevarebanken for at bekæmpe både madspild og sult i verden.

En tredjedel af alle producerede fødevarer går hvert år til spilde eller bliver fordærvede. Det vil logistikvirksomheden Brambles nu forsøge at reducere i et nyt samarbejde med The Global FoodBanking Network (GFN). Foto: Brambles. .

19.10.2016

CSR.dk

Den australske logistikgigant Brambles har netop underskrevet en treårig aftale med den internationale nonprofitorganisation The Global FoodBanking Network (GFN) om sammen at arbejde for at reducere madspild og bekæmpe sult.

Brambles er aktiv i mere end 60 lande og operer særligt gennem CHEP og IFCO-brands, som begge forhandler transportpaller. Logistikgiganten vil i partnerskabet bidrage med sin viden om forsyningskæder, naturalier, frivillige samt donationer for at hjælpe med at finansiere GFN’s arbejde, der går ud på at reducere sult, fattigdom, underernæring og fødevarespild på globalt plan.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

GFN, der består af 792 fødevarebanker i 32 lande, er begejstrede for samarbejdet med logistikvirksomheden:

“Vi er beærede over at være partner med Brambles og kunne gøre brug af deres ekspertise, produkter og lederskab til at hjælpe os med at øge effektiviteten og omfanget af fødevarebanker globalt. Vi vil gerne takke Brambles for deres engagement i kampen mod sult i verden og samtidig fremme bæredygtighed”, siger Lisa Moon, administrerende direktør for GFN.  

Logistik med ansvar
Brambles CEO, Tom Gorman, forklarer, at det er vigtigt for koncernen at levere bæredygtige værdier i de samfund, Brambles opererer i.

“Vores nye relation til GFN er en videreudvikling af vores flerårige engagement i at samarbejde med vores kunder om at støtte fødevarebanker rundt om i verden. Herudover er Brambles’ bestræbelser på at udvide GFN-netværkets kapacitet og evnen til at bekæmpe sult en vigtig del af vores omfattende tiltag for at sikre fødevaresikkerhed”, siger Tom Gorman.

Han fortæller endvidere, at logistikvirksomheden konkret vil minimere madspild lige efter høsten, ved at forbedre mindre landbrugs adgang til moderne emballage, der beskytter produkterne.

Massivt madspild
Aftalen mellem GFN og Brambles kommer i en tid, hvor rapporter fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) oplyser, at der hvert år går en tredjedel af alle producerede fødevarer til spilde på verdensplan – blandt andet grundet fordærvelse og dårlig opbevaring efter høst. Det svarer til 1,3 milliarder tons mad. Samtidig lider næsten 800 millioner mennesker af sult.

Sidste år distribuerede GFNs fødevarebanker 421.840 tons mad til 6,8 millioner mennesker i nød med hjælp fra 27.000 sociale serviceorganisationer.

-CHM

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

20.11.2025Schneider Electric

Sponseret

Velkommen til podcasten The Great Switch

19.11.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Energioptimering er en investering i fremtiden

19.11.2025CSR.dk

Greenpeace vinder sager i både Danmark og Norge og bremser ny oliejagt i Nordsøen

17.11.2025Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: Hold dig et skridt foran med vores TechTalks

17.11.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service bidrager til produktion af solenergi i nyt partnerskab

13.11.2025CSR.dk

Nyt studie: Danmark blandt de dårligste i verden til at genanvende plastik

11.11.2025Comm2ig

Sponseret

Millioner af computere står overfor at blive udfaset verden over. Men er det på det rigtige grundlag?

07.11.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh Private Label: Skræddersyede designløsninger med ansvarlig produktion i centrum

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘G’ i ESG

Der er et stigende behov for, at byggeriets virksomheder har styr på, hvordan de arbejder med økonomiske, etiske og ledelsesmæssige aspekter, der indgår i bæredygtighedsarbejdet under G’et i ESG. På dette seminar får du redskaber til at håndtere dine processer på en ansvarlig måde, herunder en dybere indsigt i principperne i Due Dilligence, også kaldet rettidig omhu for virksomhedsledelse. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby