17.08.2015  |  Klima, miljø og energi

London klar med elektrisk dobbeltdækker

London lancerer en elektrisk dobbeltdækkerbus, der skal køre fra oktober i år. Det er ikke det første grønne bustiltag, som Vesteuropas største metropol har lanceret.

Londons ikoniske dobbeltdækkerbus skal til at køre på el. Dermed bliver den rød-grønne dobbeltdækkerbus den første af sin slags i verden.

Læs også: Transportfremtiden ser lysegrøn ud

For med stigende luftforurening i den britiske hovedstad skal de nye busser nu gøre byens luft renere, og hjælpe til at London bliver grønnere.

Bussen, der kører på ny batteriteknologi, bliver i første omgang sat ind på rute 16 mellem Cricklewood og Victoria Station fra oktober. Det annoncerede Londons konservative borgmester Boris Johnson fornylig ifølge Ingeniøren.

Det er ikke første gang, at London satser på grøn transport. For siden 2008 er mere end 1300 hybridbusser sat ind, ligesom 1400 busser er blevet opgraderet til at mindske CO2-udslippet med 88 procent. Sammen med kommende hybridbusser vil de i 2016 mindske CO2-aftrykket med 27.500 ton pr. år. 

Flere byer skal med
Initiativet er en del af en global aftale, Clean Bus Summit, hvor 24 byer verden over sammen med en række busproducenter forpligtede sig til en aftale om at integrere over 40.000 lav-emissionsbusser inden 2020. 

En aftale som Boris Johnson kaldte vigtig –- ikke blot for London, men for verdens byer.

”"London er førende inden for grønne busser, men vi kan ikke stå alene. Projekter som Clean Bus Summit er nøglen til at skabe yderligere fremskridt"”, sagde borgmesteren umiddelbart efter aftalen blev annonceret.

Læs også: Miljømærker hjælper virksomheders grønne indkøb

Storbritanniens første eldrevne bus køre allerede som sightseeingbus i den nordengelske by, York. 

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere