24.06.2020  |  Supply chain

Mærsk hjælper Nordamerika med import af millioner af værnemidler

I april og maj har Maersk SPL hjulpet Nordamerika med at importere 53,3 millioner ansigtsmasker. Selvom covid-19-pandemien er en udfordring for logistikbranchen, har Maersk formået at skabe nye løsninger, hvor værnemidlerne flyves direkte fra fabrikken til hospitalet.

Maersk Special Project Logistics (SPL) har i april og maj hjulpet Nordamerika med importen af 53,3 millioner N95-ansigtsmasker fra Asien.

Læs også: Grundfos igangsætter produktion af værnemidler

45 millioner beskyttende ansigtsmasker blev leveret hos canadiske udbydere af sundhedsydelser i Alberta, og 8,3 millioner masker blev leveret hos en stor, privat sundhedsudbyder i USA.

”Denne pandemi har skabt udfordringer, både inden for logitik og sundhedsydelser, og vi er blevet nødt til at skabe nye løsninger for at bringe det nødvendige udstyr til sundhedsudbydere i Nordamerika på rekordtid”, siger Rob Townley, leder af Maersk SPL.

”Fra den asiatiske fabrik til de nordamerikanske sundhedsfaciliteter var vi i stand til at skabe en direkte logistikløsning til dette meget tidsfølsomme materiale. Pålidelige forsyningskæder gør hospitalerne i stand til at koncentrere sig om deres vigtige opgave frem for de stadig mere komplekse logistik- og fremstillingsbetingelser omkring værnemidler”.

Siden starten af den verdensomspændende coronakrise har Maersk SPL indgået samarbejder med sundhedsudbydere og statshospitaler i både USA og Canada for at gøre det muligt for større sundhedssystemer at imødekomme kritiske forsyningsbehov, når det kommer til værnemidler.

Fra fabrik til hospital
Siden april 2020 har virksomheden leveret flere komplette 747-400F og Antonov-124 chaterfly med værnemidler og andre pandemierelaterede forsyninger til sundhedsfaciliteter i Californien og til regeringen i Alberta ved brug af en direkte fabrik-til-hospital-model.

Virksomheden har også samarbejdet med AP Møller Holding (investeringsarmen for AP Møller Foundation, der investerer i og bygger virksomheder, som har en positiv indvirkning på samfundet) for at kunne tilbyde integreret sourcing og indkøb og en dør-til-dør-leveringstjeneste til sundhedsydelser, der muliggør forenklede forsyningskæder med reduceret risiko.

I Nordamerika arbejder Maersk SPL med at levere værnemidler til Mærsk-arbejdsstyrken på over 100 lokationer, og SPL-teamet er blevet en vigtig komponent i Maersks eget svar på den globale pandemi.

Læs også: H&M Group stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Maersk SPL blev oprettet for at drage fuld fordel af Maersks globale logistiknetværk og for at koncentrere virksomhedens ekspertise på vanskelige og farlige logistikmarkeder – SPL har blandt andet hjulpet til under orkanerne Maria og Dorian. Virksomheden har også leveret logistisk støtte til The Ocean Cleanup, der kæmper for at fjerne plastikaffald i Stillehavet.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere