09.01.2020 | Strategi & ledelse
Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef
Mærsk-topchefen Søren Skous beslutning om at nedlægge bæredygtighedsafdelingen og samtidig afskedige direktør for bæredygtighed Annette Stube vækker opsigt i CSR-miljøet. Det skriver Børsen.dk.
Som led i en spareplan for hovedsædefunktioner kaldet ’Fit for Growth’ har topchefen i Mærsk, Søren Skou, nedlagt hele sin bæredygtighedsafdeling og samtidig afskediget virksomhedens hidtige chef for bæredygtighed Annette Stube.
Bæredygtighedsafdelingen har, siden dens oprettelse for mere end 11 år siden, spillet en central rolle i at omdanne Mærsk til en mere bæredygtig forretning.
Shippingvirksomheden, der førhen har kæmpet med et image som stor klimasynder, har de seneste år opnået ros og anerkendelse for sine bæredygtige initiativer og ambitiøse klimamålsætninger, skriver Børsen.
Læs også: Regeringen vil have mere bæredygtig emballage i e-handlen
Annette Stube betragtes som en af de mest prominente figurer i CSR-miljøet, og beslutningen om nedlæggelsen vækker opsigt hos flere i Danmarks faglige miljø for ansvarlighedsarbejde. Blandt andet medejer af konsulentfirmaet Lead Sustainability, Helene Regnell.
”Mærsk har påtaget sig en lederrolle, som har ændret den globale shippingindustri i en positiv retning og været til inspiration også uden for egen industri”, siger hun til Børsen og fortsætter:
”Men man mister den strategiske tilgang, og derfor kan jeg være bekymret for, at Mærsk på sigt mister sin lederrolle generelt og i forhold til bæredygtighed, netop nu hvor bæredygtighed er blevet en nødvendighed og et vigtigt konkurrenceparameter”.
Annette Stube blev headhuntet fra Novo Nordisk i 2008 og har sidenhen fået en række tillidsposter, blandt andet som medlem af FN’s ekspertpanel omkring ansvarlighed.
- HL
Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Fashion Revolution Week har dansk designer på programmet
I forbindelse med Fashion Revolution Week fremhæver verdens største aktivistiske bevægelse i modebranchen, Fashion Revolution, danske Maja Brix for hendes arbejde med transparens og ansvarlige produktionsformer.
Menneskerettigheder

Bestseller sætter produktion i Myanmar på standby ovenpå etisk dilemma
Urolighederne i Myanmar har fået Bestseller til at sætte ordrer midlertidigt på standby i hele landet. Tøjgiganten ønsker dog ikke at opsige samarbejdet med de potentielt involverede fabrikker.
Samfund

Danmark skal handle langt mere strategisk, når det kommer til grønne investeringer i udlandet, mener ekspert
Den danske pensionssektor vil investere 350 milliarder kroner i grønne teknologier inden 2030. De skal investeres rigtigt, så det gavner dansk eksport og skaber danske arbejdspladser.
Klima, miljø og energi

Apple lancerer fond der skal støtte skovbrugsprojekter
Som et led i Apples egen klimastrategi lancerer koncernen nu en ny fond, der gennem blandt andet genoprettelse af ødelagte naturområder, skal opsamle store mængder CO2 fra atmosfæren.
Menneskerettigheder

Nemlig.com har ansvaret for chaufførerne, selvom de ikke er direkte ansat i virksomheden, viser en vurdering fra Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet vurderede allerede i 2019 at Nemlig.coms chauffører er at betragte som ansatte i virksomheden, til trods for at de er ansat af en selvstændig vognmand og ikke direkte af Nemlig.com.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.