09.01.2020  |  Strategi & ledelse

Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef

Mærsk-topchefen Søren Skous beslutning om at nedlægge bæredygtighedsafdelingen og samtidig afskedige direktør for bæredygtighed Annette Stube vækker opsigt i CSR-miljøet. Det skriver Børsen.dk.

Som led i en spareplan for hovedsædefunktioner kaldet ’Fit for Growth’ har topchefen i Mærsk, Søren Skou, nedlagt hele sin bæredygtighedsafdeling og samtidig afskediget virksomhedens hidtige chef for bæredygtighed Annette Stube.

Bæredygtighedsafdelingen har, siden dens oprettelse for mere end 11 år siden, spillet en central rolle i at omdanne Mærsk til en mere bæredygtig forretning.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Shippingvirksomheden, der førhen har kæmpet med et image som stor klimasynder, har de seneste år opnået ros og anerkendelse for sine bæredygtige initiativer og ambitiøse klimamålsætninger, skriver Børsen.

Læs også: Regeringen vil have mere bæredygtig emballage i e-handlen

Annette Stube betragtes som en af de mest prominente figurer i CSR-miljøet, og beslutningen om nedlæggelsen vækker opsigt hos flere i Danmarks faglige miljø for ansvarlighedsarbejde. Blandt andet medejer af konsulentfirmaet Lead Sustainability, Helene Regnell.  

”Mærsk har påtaget sig en lederrolle, som har ændret den globale shippingindustri i en positiv retning og været til inspiration også uden for egen industri”, siger hun til Børsen og fortsætter:

”Men man mister den strategiske tilgang, og derfor kan jeg være bekymret for, at Mærsk på sigt mister sin lederrolle generelt og i forhold til bæredygtighed, netop nu hvor bæredygtighed er blevet en nødvendighed og et vigtigt konkurrenceparameter”.

Annette Stube blev headhuntet fra Novo Nordisk i 2008 og har sidenhen fået en række tillidsposter, blandt andet som medlem af FN’s ekspertpanel omkring ansvarlighed.

- HL

Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere