07.01.2020  |  Supply chain

Regeringen vil have mere bæredygtig emballage i e-handlen

Der følger store mængder emballage med, når danskerne handler på nettet. Regeringen igangsætter derfor et initiativ, der skal give mere viden om, hvordan det kan gøres mere bæredygtigt. Et ’globalt innovationstjek’ skal give danske virksomheder inspiration.

Danskerne er glade for nethandel. 174 mia. kr. bruger vi om året ifølge Erhvervsministeriet, hvilket ikke alene medfører en masse transport, men også store mængder emballage. Derfor vil regeringen sætte gang i et initiativ, der skal give mere viden om, hvordan vi kan få mere bæredygtig emballage i e-handlen.

Læs også: DTL: Godt startskud på klimapartnerskab

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Initiativet er et af flere bæredygtige og grønne initiativer i den vækstplan for handel og logistik, som regeringen fremlægger i det nye år. Vækstplanen følger op på anbefalingerne fra Vækstteam for landtransport og logistik og indholdet understreger samtidig, at grøn omstilling er en topprioritet for regeringen.

”Det er vigtigt, at vi hjælper danske virksomheder i handels- og logistikerhvervene bedst muligt med at klare sig i den grønne omstilling og den internationale konkurrence. Det er en vigtig ambition med vækstplanen. Der er et stort potentiale i at kunne pakke og transportere mere bæredygtigt. Derfor er jeg glad for at vi med dette initiativ får mere viden på området til gavn for virksomhederne”, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Med regeringens initiativ skal der skal blandt andet gennemføres et såkaldt globalt innovationstjek, der skal se efter bæredygtige emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande, hvor e-handelen er stor og fortsat i vækst som i Danmark.

Formålet er at finde og formidle inspiration til danske virksomheder, der kan hjælpe dem til at forebygge og minimere emballageforbrug og dermed reducere deres omkostninger i forbindelse med onlinehandel. Samtidig skal der skabes samarbejder med de lande, vi handler fra.

Læs også: PostNord klar med bæredygtig emballage

”Vi køber mere og mere på internettet, og det giver store mængder emballage, som vi bare smider ud. Det er unødigt spild af ressourcer. Derfor skal vi finde nye løsninger på tværs af grænser, så vi kan begynde at bruge emballagen flere gange i stedet for brug-og-smid-væk, når vi køber ind på nettet”, supplerer miljøminister Lea Wermelin (S).

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere