07.10.2014  |  Kommunikation

Mærsk vinder CSR-pris for tredje gang i træk

Hovedprisen ved FSR’s årlige prisuddeling gik til A.P. Møller - Mærsk, som vinder for årets bedste CSR-rapport. Det er tredje år i træk, at Mærsk løber med prisen.

FSR – danske revisorer uddelte mandag den 6. oktober for 20. gang priser til de bedste CSR-rapporter fra danske virksomheder. Hovedprisen for bedste CSR-rapport gik til Mærsk, som derfor snupper prisen for tredje år i træk.

Om CSR-prisen 2014

Det er 20. år i træk, at FSR – danske revisorer uddeler prisen for bedste ikke-finansielle årsrapporter til danske virksomheder.

CSR-prisen 2014 gives som anerkendelse af virksomheder, der leverer bemærkelsesværdig CSR-rapportering i en række kategorier:

  • Hovedprisen
  • Jubilæumsprisen
  • Prisen for nye tilgange
  • SMV-prisen

Vinderne af CSR Prisen 2014 blev kåret som afslutningen på konferencen ”Værdiskabende CSR – god ledelse, praksis og rapportering”. Konferencen blev afholdt af Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR –danske revisorer på Børsen i København. 

Læs også: Ny pris belønner virksomheders CSR i udlandet

”Med samme vinder tre år i træk, kan man fristes til at spørge, hvori nyskabelsen består? Fakta er, at dommerpanelet har peget på A. P. Møller-Mærsk som vinder igen i år, fordi rapporten er i en klasse for sig. Mærsk hviler ikke på laurbærrene. I dette års rapportering er den samlede koncern i fokus, og som læser får du indsigt i kerneforretningen og koncernens CSR strategi, udfordringer og konsoliderede resultater. Overblikket over koncernens CSR-arbejde er fokuseret, og er man særligt interesseret i et af forretningsområderne, kan man gå til den specifikke CSR-rapportering, som hvert forretningsområde udgiver”, siger Birgitte Mogensen, formand for FSR – danske revisorers CSR-udvalg, i en pressemeddelelse.

Jubilæumsår for prisuddelingen
I anledning af jubilæumsåret blev der også uddelt en særlig jubilæumspris. Prisen er en hyldest til et godt eksempel på den udvikling, der er sket inden for dansk CSR-rapportering.

Jubilæumsprisen gik til Novozymes, som ifølge Birgitte Mogensen har mange års solide erfaringer med at rapportere om CSR, og som er blandt de virksomheder, der er nået længst på området.

Læs også: Mærsk vinder CSR-pris for andet år i træk

Også SE (Syd Energi) og Færch Plast kunne gå fra konferencen med en pris i hænde. SE vandt i kategorien ”nye tilgange”, mens Færch Plast vandt SMV-prisen (prisen for bedste CSR-rapport for virksomheder med færre end 500 medarbejdere).

Læs Mærks vindende CSR-rapport – Sustainability Report 2013 – her.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere