Mærskflåde skal hjælpe til analyser af havforhold

Mærsk melder hele sin 300 skibe flåde klar til meteorologiske undersøgelser i klima- og vejrprognoser. Undersøgelserne hjælper blandt andet med at forstå klimaforandringernes påvirkning af havet.

Gennem dataindsamling skal Mærsks containerskibe hjælpe meteorologer og klimaforskere med vejrprognoser og tilstande på havet. .

29.05.2020

CSR.dk

Omkring halvdelen af disse fartøjer opererer allerede i det globale Voluntary Observing Ship (VOS) Scheme under Global Ocean Observing System (GOOS). Nu er målet således at inkludere hele Mærskflåden i VOS-flåden inden slutningen af 2020. 

En VOS-skib fortager normalt observationer manuelt, hvor et besætningsmedlem aflæser data fra visse instrumenter, eller automatisk gennem automatiserede vejrstationer (AWS) installeret på skibsdækket. Dataindsamlingen sendes derefter til National Meteorological Services (NMS), og bruges i vejrudsigtsmodeller og kontrol af de faktisk forhold til søs. 

”Som en global containerlogistikvirksomhed udgør vores skibe en vital del af vores netværk og evne til at flytte den globale handel på en sikker og rettidig måde. At hjælpe vejrprognoser og klimaforskning giver mening for Marersk, da de berører vores operationer på forskellige måder”, siger Aslak Ross, chef for marine standards, Mærsk. 

”Hvis vi kan hjælpe med at lette med bare marginale forbedringer af kvaliteten af ​​vejrvejledningstjenester, vil dette være vigtige løftestænger i vores konstante bestræbelser på at forbedre sikkerheden for vores besætninger og aktiver og sikre pålidelige ankomsttider for vores kunders”, tilføjer han.

Kan analysere klimaforandringernes påvirkning
Skibsobservationer skal sammen med andre hav-, landbaserede og satellitobservationer inddrages i globale og regionale klimaanalyser, såvel som klimamodeller over atmosfære og hav, der skildrer miljøets udvikling.

Disse observationer hjælper også med til at sikkerhed for liv og ejendom til søs ved at muliggøre bedre forudsigelser af storme og andre ekstreme havrelaterede begivenheder.

Observationerne giver således vigtige data om meteorologiske forhold til søs til vejrprognoser og hjælper klimaforskere med at forstå klimaforandringerne. For klimaforandringerne påvirker allerede havet og dets beboere. Det viser en undersøgelse foretaget af en gruppe forskere. 

Undersøgelsen vurderer, at selv de dybeste afkroge af havet nu påvirkes af varmere grader, hvor særligt dyr, der lever i mere end 200 meters dybde er sårbare over for forandringerne i klimaet, skriver DR

Selvom verdens CO2-udledning reduceres de kommende år, vil havet være mærket mange år i fremtiden. Den varme, der er i havoverfladen vil nemlig sprede sig nedad, og det vil gøre det sværere for dyrelivet at tilpasse sig de nye omstændigheder.

Læs også: Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef

Det kan potentielt ændre og ødelægge hele økosystem i det dybe hav, hvilket betyder der kan forekomme store områder med iltsvind.

- HCL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

13.05.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Fra gamle jeans til sneakers: Samarbejde mellem VAER og Folkekirkens Nødhjælp forener mode og miljø

13.05.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Moral er godt, Dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt!

13.05.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Fra kollegieværelse til global cirkularitet

09.05.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Energieffektivisering og bæredygtighed med ista

09.05.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Økonom og forsker: normalisér degrowth

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Udfordringer og løsninger med Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov

07.05.2025Plastic Change

Sponseret

Nye EU-regler skal stoppe forurening med plastik-pellets

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Intern audit af ledelsessystemer baseret på ISO 14001 og ISO 45001

Formålet med kurset er at give dig viden om hele auditprocessen og masser af træning i at levere effektive interne audits, der skaber værdi i virksomheden.

Dato

14.05.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

14.05.2025

Sted

København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

14.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Kolding

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

14.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kolding

Beierholm
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Kolding maj 2025

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

14.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kolding

Bureau Veritas
Kursus
ISO 27001 versus NIS2 compliant

Deltag i dette online kursus, hvis I ønsker et overblik over, hvor I står som ISO 27001 certificeret, og ønsket om at være NIS2 compliant.

Dato

14.05.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams