Mærskflåde skal hjælpe til analyser af havforhold

Mærsk melder hele sin 300 skibe flåde klar til meteorologiske undersøgelser i klima- og vejrprognoser. Undersøgelserne hjælper blandt andet med at forstå klimaforandringernes påvirkning af havet.

Gennem dataindsamling skal Mærsks containerskibe hjælpe meteorologer og klimaforskere med vejrprognoser og tilstande på havet. .

29.05.2020

CSR.dk

Omkring halvdelen af disse fartøjer opererer allerede i det globale Voluntary Observing Ship (VOS) Scheme under Global Ocean Observing System (GOOS). Nu er målet således at inkludere hele Mærskflåden i VOS-flåden inden slutningen af 2020. 

En VOS-skib fortager normalt observationer manuelt, hvor et besætningsmedlem aflæser data fra visse instrumenter, eller automatisk gennem automatiserede vejrstationer (AWS) installeret på skibsdækket. Dataindsamlingen sendes derefter til National Meteorological Services (NMS), og bruges i vejrudsigtsmodeller og kontrol af de faktisk forhold til søs. 

”Som en global containerlogistikvirksomhed udgør vores skibe en vital del af vores netværk og evne til at flytte den globale handel på en sikker og rettidig måde. At hjælpe vejrprognoser og klimaforskning giver mening for Marersk, da de berører vores operationer på forskellige måder”, siger Aslak Ross, chef for marine standards, Mærsk. 

”Hvis vi kan hjælpe med at lette med bare marginale forbedringer af kvaliteten af ​​vejrvejledningstjenester, vil dette være vigtige løftestænger i vores konstante bestræbelser på at forbedre sikkerheden for vores besætninger og aktiver og sikre pålidelige ankomsttider for vores kunders”, tilføjer han.

Kan analysere klimaforandringernes påvirkning
Skibsobservationer skal sammen med andre hav-, landbaserede og satellitobservationer inddrages i globale og regionale klimaanalyser, såvel som klimamodeller over atmosfære og hav, der skildrer miljøets udvikling.

Disse observationer hjælper også med til at sikkerhed for liv og ejendom til søs ved at muliggøre bedre forudsigelser af storme og andre ekstreme havrelaterede begivenheder.

Observationerne giver således vigtige data om meteorologiske forhold til søs til vejrprognoser og hjælper klimaforskere med at forstå klimaforandringerne. For klimaforandringerne påvirker allerede havet og dets beboere. Det viser en undersøgelse foretaget af en gruppe forskere. 

Undersøgelsen vurderer, at selv de dybeste afkroge af havet nu påvirkes af varmere grader, hvor særligt dyr, der lever i mere end 200 meters dybde er sårbare over for forandringerne i klimaet, skriver DR

Selvom verdens CO2-udledning reduceres de kommende år, vil havet være mærket mange år i fremtiden. Den varme, der er i havoverfladen vil nemlig sprede sig nedad, og det vil gøre det sværere for dyrelivet at tilpasse sig de nye omstændigheder.

Læs også: Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef

Det kan potentielt ændre og ødelægge hele økosystem i det dybe hav, hvilket betyder der kan forekomme store områder med iltsvind.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online