Hav

Klima, miljø og energi

Europas shippingbranche oser derudaf

EU's maritime sikkerhedsagentur, European Maritime Safety Agency (EMSA), har netop offentliggjort en ny rapport, der kortlægger shippingbranchens klimaaftryk i Europa. Eksisterende tiltag er langt fra nok til at neutralisere væksten i branchen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Ny tænketank: ”Vi skal også tale blå omstilling”

Ved at samle virksomheder, privatpersoner, borgere og forskere vil den nyligt søsatte Tænketanken Hav skabe dialog omkring havenes fremtid. Hvis vi skal overgå til et bæredygtig samfund, kræver det, at vi ikke blot snakker grøn, men også blå omstilling, argumenterer forperson for tænketankens bestyrelse, Maria Reumert Gjerding.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Havgræs i sydfynsk bugt har verdensrekorden i CO2-lagring

Tang og græs på havets bund binder så meget CO2, at havet er en endnu større klimabuffer end skove på land. Men der er for lidt af det, lyder det fra biolog.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mærskflåde skal hjælpe til analyser af havforhold

Mærsk melder hele sin 300 skibe flåde klar til meteorologiske undersøgelser i klima- og vejrprognoser. Undersøgelserne hjælper blandt andet med at forstå klimaforandringernes påvirkning af havet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

DN: Havbeskyttelse skal tænkes med i klimakampen

Beskyttelse af havnaturen bør i langt højere grad tænkes med i klimaløsningerne, mener Danmarks Naturfredningsforening. I søndags hoppede foreningen i havet sammen med tusindvis af danskere for at sætte fokus på netop behovet for bedre havbeskyttelse.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Naturforening og fiskere i historisk udspil: Vil beskytte 10 procent af havet

Efter måneders lange forhandlinger kan Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Naturfredningsforening præsentere et historisk fælles forslag om at sikre en markant beskyttelse af det danske hav.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Dansk virksomhed vil rydde plastaffald fra verdenshavene: Økonomiske muskler og teknologi overgås af manuel arbejdskraft

Efter at være testet af i praksis, har virksomheden ReSea Project opsamlet mere end 400 ton plastik fra havet i Indonesien sidste år. Nu skal indsatsen i Indonesien skaleres og konceptet rulles ud i lande med tilsvarende udledning af plastik i havet.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Kendt kok støtter kampagne for bæredygtig fisk

Non-profit organisationen MSC lancerer kampagnen ‘Er din favoritfisk blå? Blå betyder Bæredygtig´. Kampagnens mål er at øge kendskabet til MSC’s logo med den blå fisk, så danskerne vælger bæredygtigt, når de handler fisk og skaldyr.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere