01.11.2022  |  Klima, miljø og energi

WWF og Ørsted i nyt globalt partnerskab for bedre havmiljø

Med afsæt i Nordsøen vil Ørsted sammen med WWF udvikle og teste nye løsninger, som kan sikre en hurtig udbygning af havvind og samtidig bekæmpe den globale biodiversitetskrise.

Klimaforandringerne har sat fart på tabet af natur og biodiversitet, og vigtige økosystemer, dyreliv og mennesker bliver hårdt ramt af konsekvenserne af den globale opvarmning. Havets tilstand er kritisk, og dets evne til at afbøde klimaforandringerne er i fare.

Derfor vil Ørsted og WWF igennem et femårigt globalt partnerskab med afsæt i havvind vil arbejde på at forene biodiversitets- og klimaindsatser. De vil sammen identificere, udvikle og teste løsninger, der kan genoprette vitale økosystemer i verdens havområder, og samtidig arbejde for at udbrede havvind, som ikke kun er i balance med naturen, men går et skridt videre og styrker biodiversiteten.

”Nu vil vi udnytte Ørsteds og WWF’s globale førerpositioner inden for vedvarende energi og naturbeskyttelse til sammen at sætte retningen for den globale udbygning af havvind, så den ikke bare sker i balance med naturen, men faktisk styrker biodiversiteten i havet,” siger Mads Nipper, der er koncernchef og adm. direktør i Ørsted.

”Biodiversitet og klima er ikke et spørgsmål om enten-eller, det er både-og. Vi har brug for, at regeringer, virksomheder og interesseorganisationer gentænker både rammer og løsninger, så vi kan tackle disse tæt forbundne kriser samtidigt og i fællesskab,” tilføjer han.

Støttet af førende forskere på området vil genopretningsprojektet teste og forbedre metoder til at reetablere bestande af østers (Ostrea edulis) og hestemuslinger (Modiolus modiolus) i stor skala.

Læs også: Skibsscrubbere sikrer renere luft, men forurener havet i stedet

Begge arter er naturligt hjemmehørende i Nordsøen, men deres tilstedeværelse er stærkt reduceret, og det har påvirket havets økosystemer negativt, fordi de biogene rev, arterne danner, fungerer som fødegrundlag og vitale levesteder for en lang række andre arter i havet.

"Den planlagte udbygning af havvind er helt afgørende for den grønne omstilling, og hvis vi gør det rigtigt, kan udbygningen af havvind give os flere store havområder med en uforstyrret havbund, som både forhøjer biodiversiteten og sikrer ro og føde til fiskene,” siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere