23.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Mads Nipper: Den danske produktionssektor skal være klimaneutral i 2030

Selvom regeringens klimamål er en 70 procents CO2-reduktion i 2030, sætter Mads Nipper, topchef i Grundfos, barren endnu højere. Produktionssektoren skal tage en større del af slæbet og være CO2-neutral i 2030, siger han i Børsen.

Hele den danske produktionssektor skal være klimaneutral i 2030, hvis det står til Grundfos-topchef Mads Nipper.

Læs også: Eksperter til regeringen: Klimaløsninger bør ikke sektoropdeles

“Der er nogle sektorer, som helt tydeligt vil få meget vanskeligt ved at nå i mål på de 70 pct. Derfor er der nogle sektorer, der skal overlevere. Og det kan vi godt”, siger han til Børsen.

Mads Nipper er formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder, der er ét af regeringens 13 klimapartnerskaber nedsat med det formål at reducere landets CO2-udledning med 70 pct. i 2030.

Klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder omfatter 12.500 virksomheder og er det største partnerskab, hvis man måler ud fra antal virksomheder.

Kræver kræfter og investeringer
Sektorens udledninger er allerede reduceret med 65 procent – hvilket blandt andet skyldes energieffektiviseringer og udflytning af produktion til udlandet – men det er ikke nok blot at nedsætte med yderligere fem procent over de næste ti år. Der skal meget mere til.

“Vi kan nå cirka 85 procent med det, der er samfundsøkonomisk rentable tiltag, som faktisk burde være nemme. Det tager tid, og det kræver kræfter, det kræver investeringer. Men det er samfundsøkonomisk rentabelt. Så er der de sidste 15 procent. Det kræver primært biogas, der i dag ikke er samfundsøkonomisk rentabelt. Der er vi afhængige af en national biogasstrategi, som gør, at vi kan få de sidste procenter med”, forklarer Mads Nipper til Børsen.

Læs også: Klimapartnerskabernes anbefalinger: Mange gode ideer, men ikke de mest effektive

Det vil ikke alene være godt for klimaet, men også give Danmark en stor global konkurrencefordel, hvis vi bliver det første land i verden med en klimaneutral produktionssektor, mener han.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere