25.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Madspildsbutikken Wefood åbner i Aarhus den 29. maj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Om få uger kan du handle overskudsvarer i Wefood og samtidig støtte mennesker i nød. Madspildsbutikken, som Folkekirkens Nødhjælp står bag, slår dørene op med masser af varer til nedsatte priser tirsdag den 29. maj. på Vesterbro Torv 1A midt i Aarhus.

Bulede dåsetomater, let plettede bananer og olivenolie, der nærmer sig ”Mindst-holdbar til”-datoen. Det er eksempler på varer, der kan findes på hylderne i Wefood - Danmarks første butikskæde med overskudsmad.

Wefood forhandler udelukkende fødevarer, der af den ene eller anden grund er blevet kasseret af supermarkeder, leverandører, grossister eller producenter. De kan dog sagtens spises – og sælges endda i Wefood til en pris, der ligger mellem 30 og 50 procent under almindelig pris.

Butikken kommer til at ligge centralt på Vesterbro Torv 1A - og er den første af sin slags i Aarhus.

Folkekirkens Nødhjælp står bag
Det er Folkekirkens Nødhjælp, der står bag Wefood og det glæder generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, at man nu kan byde aarhusianerne velkommen i madspildsbutikken.

”Jeg glæder mig meget til, at vi åbner i Aarhus. Vi kan mærke, at interessen for at mindske madspild vokser, og det gør Wefood endnu mere relevant. Vi ser frem til, atvi snart kan fortsætte kampen for at mindske  madspildsammen med aarhusianerne og samtidig hjælpe mennesker rundt omkring i verden, der sulter."

Indvielsen af butikken den 29. maj begynder kl. 12 med en times reception for samarbejdspartnere og presse, hvorefter dørene åbnes for alle nysgerrige, og dagen fejres med timetilbud og smagsprøver fra kl. 13 til kl.20.

Stor opbakning blandt aarhusianerne
Butikken er den første af sin slags i Aarhus, men konceptet er allerede afprøvet med succes i København, hvor de første to butikker åbnede i 2016. Wefood bliver drevet af frivillige, og der er stor interesse for at være med til at åbne butikken.

Flere end 100 personerhar allerede meldt sig som frivillige, og det glæder Birgitte Qvist-Sørensen.

"Ligesom vores genbrugsbutikker er Wefood afhængig af frivillige ildsjæle, der vil bruge nogle kræfter på at bekæmpe madspild og samtidig tjene penge til mennesker i nød. At så mange allerede har meldt sig tyder på, at Wefood vil blive rigtig vel modtaget i Aarhus.”

Samarbejde med føtex
En af de butikker, der vil levere overskudsvarer til Wefood Aarhus, er føtex, og her glæder man sig over den gensidige nytteeffekt, som samarbejdet giver,siger Thor Jørgensen, direktør i føtex.

”Vi har sat os nogle meget ambitiøse mål i føtex for at reducere madspild. Faktisk sigter vi efter at halvere mængden af mad, der går til spildesenest i 2030. Vi har en gang imellem mad i butikkerne sidst på dagen, som ikkebliver solgt, og som har kort holdbarhed. Her er det godt, vi har en samarbejdspartner somWefood, så maden kan blive spist. Det er win-win for maden, klimaet og for Folkekirkens Nødhjælps arbejde med mennesker i nød.”

Samarbejde med Poul Due Jensens Fond og Sallinge Fondene
Udover frivillige og leverandører er der to væsentlige medspillere i realiseringen af den aarhusianske Wefood-filial, nemlig Poul Due Jensens fond (Grundfos Fonden), som har doneret 1 million kroner, og købmand Herman Sallings Fond (Salling Fondene), der har støttet med 350.000 kroner.

Flere end 1.000 danskere harværet med til at støtte projektet ved at købe en folkeaktie.

Bliv frivillig i Wefood
Amager
Tingbjerg
Sydhavnen
Nørrebro
Vejle
Aalborg
Aarhus

Denne artikel er en del af temaet I fokus: madspild

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere