I fokus: madspild

Medarbejder

Bæredygtigt plejehjemskøkken hædret med pris

Diakonissestiftelsens interne Bæredygtighedspris er uddelt for første gang og går til Elin Sloth Blemholt, som er ledende økonoma på Plejehjemmet Salem. Hun får prisen for sin indsats for at omstille køkkenet på Salem til mere bæredygtig madlavning.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Bioplast kan være en hjælp mod madspild

De danske husstande spilder hvert år tæt på 250.000 tons fødevarer. I kampen mod madspild er bioplast et hidtil overset redskab.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl klar med madkundskab på Facebook og Instagram

Skolekøkkenerne er lukkede, og det gør madkundskabsundervisningen i denne tid sværere. Lidl har allieret sig med videoudstyr og det danske kokkelandsholds kaptajn og er fra i morgen klar til at sende gratis hjemmeundervisning i madkundskab på Facebook og Instagram.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Case: Tivoli i front med bæredygtighed

Forlystelsesparken i København har arbejdet med bæredygtighed siden 1996 og er klar til at dele ud af sine succeser - og det modsatte - i klimapartnerskabet for service, it, rådgivning og turisme.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Lidl og Too Good To Go udvider samarbejdet: 121 Lidl-butikker tager kampen op mod madspild

Fra den 7.november har madspildsvirksomheden Too Good To Go kunne bryste sig af at have indgået et landsdækkende samarbejde med dagligvarekæden Lidl. Discountkæden bliver den første med et landsdækkende initiativ mod madspild, hvor kunder kan købe poser med overskudsmad til en reduceret pris i samtlige af Lidls 121 butikker i Danmark. Samarbejdet er det største af sin slags i Too Good To Go’s levetid i Danmark.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Madspildsbutikken Wefood åbner i Aarhus den 29. maj

Om få uger kan du handle overskudsvarer i Wefood og samtidig støtte mennesker i nød. Madspildsbutikken, som Folkekirkens Nødhjælp står bag, slår dørene op med masser af varer til nedsatte priser tirsdag den 29. maj. på Vesterbro Torv 1A midt i Aarhus.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

FødevareBanken får endnu fire millioner af Velux Fonden

Det sociale madspildskoncept har modtaget en bevilling på fire millioner fra Velux Fonden. Det betyder blandt andet, at non-profit-organisationen får råd til at udvide med en ny medarbejder.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Dansk Supermarked Group fremviser madspildstal

Hos Dansk Supermarked Group er man bevidste om alle de tons madvarer, der hvert år smides ud i Danmark. Derfor har koncernen som den første i Norden nu lagt tal for madspild åbent frem.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Madspild på klimadagsordenen

For Unilever er virksomhedens klimaaftryk en vigtig del af det generelle fokus på bæredygtighed. Og mindre madspild giver mindre CO2. På den baggrund bruger koncernen store mængder tid og ressourcer på at tænke kreativt og forebygge svindet, fortæller udviklingskok Frank Jakobsen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

”Vi skal se madspildet som penge i skraldespanden”

Hos ISS har man formaliseret sit fokus på madspild. Det handler om konkrete indsatser i køkkenerne, og om at se de økonomiske konsekvenser ved at smide spiselig mad ud. Og så vil man gerne justere lidt på folks forventningsniveau.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Madspildsbekæmpelse på den store klinge

”Vi er ret populære i disse år. Men vi har også en god historie, som det kan være attraktivt at blive en del af.” Sådan beskriver Fødevarebanken status på deres rolle i bekæmpelsen af madspild, hvor de er den eneste udbyder af storskala-løsninger. Men der er plads til alle.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Coop og Stop Spild Lokalt indgår landsaftale om madspild

En aftale mellem Coop og græsrodsorganisationen Stop Spild Lokalt skal sikre, at madspildet fra Coops butikker skal reduceres endnu mere. Butikkerne skal på fast basis og særligt ved højtider donere overskudsmad til antimadspildsorganisationen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vink farvel til vinteren og byd solen velkommen med Cool Cucumber og Zesty Lemon, der også reducerer madspild

​The Body Shop lancerer to nye Special Editon kropsplejeserier, som hjælper med at opfriske og nedkøle på varme sommerdage. Cool Cucumber og Zesty Lemon kommer at findes i butik og online fra d.28. april og sommeren ud.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Sådan får I en klimaklog jul

Mange af de ting, vi forbinder med julen, har en negativ effekt på klimaet. DN guider til en god – og klimaklog – jul.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Madspildssucces udvider med flere butikker

En rekord god sommer med mange kunder og et stort varesortiment får nu Folkekirkens Nødhjælp til at åbne flere Wefood-butikker rundt om i Danmark.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Coop går i samarbejde med Too Good To Go

I kampen for at reducere madspild indleder Coop og online platformen Too Good To Go nu et samarbejde.

Indhold fra partner

Samfund

Danmarks største sammenslutning mod madspild når op på 800 spisesteder

Sammenslutningen REFOOD mærket har snart været en forening i 1 år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder 3 år. Derfor indkaldes der nu til generalforsamling, den 15. maj.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Politikere: Markedet skal styre udviklingen, men vi kan hjælpe

Madspild et personligt ansvar man som borger eller virksomhed selv må tage på sig, og markedet må bestemme udviklingen, siger regeringen. Men markedet er ikke stort nok, så det bør støttes mere politisk, siger oppositionen.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Milliardforretningen madspild

Kampen mod madspild er på få år nået højt op på den globale agenda, og årsagerne er både mange og indlysende. Men hvordan er status egentlig herhjemme, hvad sker der på området, hvem rykker? Det vil CSR.dk kaste lidt lys over i dette tema, hvor vi har snakket med et par af de største aktører i det måske lidt oversete produktionsled.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Kampen mod det opreklamerede og indlysende

Kampen mod madspild handler mest om sund fornuft og økonomi, og det er der ikke meget nyt i. Men området er komplekst, og der er plads til forbedring på mange fronter og politisk handling, siger topchefen i Meyers Contract Catering.

0 kommentarer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere