Mad Med Mest sætter barren for reduktion af madspild

Fødevarespild er en afgørende indsats for en mere bæredygtig fremtid, og det markerer Mad Med Mest med et fødevarespildscertifikat.

En cateringvirksomhed i det Nordjyske kan netop nu sætte flueben ved en fødevarespildscertificering. Deres hårde arbejde har givet pote, så de nu kan kalde sig modtagere af et certifikat inden for madspild.

Mad Med Mest leverer frokostordninger til virksomheder i Aalborg og omegn med et særligt fokus på bæredygtighed. Deres særlige fokus på social ansvarlighed er blevet en del af deres DNA, hvor mere end 60 procent af deres stab er socialt ansatte, som er en vigtig del af deres virksomhedsfilosofi:

“Vi vil levere høj kvalitet uden at gå på kompromis med vores bæredygtige tilgang. Det gør vi ved at prioritere en god arbejdsplads med et fokus på diversitet og forskellighed.” fortæller Michel Lycoops, CEO hos Mad Med Mest.

En vigtig milepæl i arbejdet mod en mere bæredygtig fødevareindustri

Mad Med Mest modtog deres fødevarespildscertificering den 21. april 2023, og har dermed kunne dokumentere deres madspildsreduktion og fået sat bæredygtighed højt på dagsordenen:

“Det daglige fokus på madspild skaber hurtige og markante reduktioner. Samtidig omsættes reduktionen direkte til en forbedret bundlinje via virksomhedens minimerede indkøbsbehov.” fastslår Flemming Søndergaard Davidsen, Food Inspector hos Bureau Veritas.

Med en fødevarespildscertificering er Mad Med Mest blevet bekræftet i deres hårde arbejde og engagement i at reducere madspild. Samtidig kan de også være stolte af deres nye tilegnede kompetencer:

“Undervejs i processen har vi identificeret områder, hvor vi kan forbedre vores processer. Vi har implementeret nye digitale løsninger i vores forretning, og har lært mere om vigtigheden i at have en struktureret og systematisk tilgang til fødevarespildsreduktion.” pointerer Michel Lycoops.

Men det er ikke kun undervejs i processen, at Mad Med Mest har mærket gavn af en certificering inden for madspild. De mærker ligeledes, hvordan det positivt har bidraget til cateringvirksomhedens position på markedet:

“Udover vi nu kan identificere og reducere vores madspild, så mærker vi en stor konkurrencefordel, der viser vores kunder, at vi er yderst interesseret i at reducere vores miljøpåvirkning.” understreger Michel Lycoops.

Et kontinuerligt fokus på en grønnere omstilling

Mad Med Mest stiftede bekendtskab med Bureau Veritas og deres arbejde inden for madspild via et webinar om GCO-projektet*. Det var den fælles interesse for en global forpligtelse, der afgjorde valget om en certificering af Bureau Veritas:

“Det var afgørende for os, at Bureau Veritas’ fødevarespildscertificering er en anerkendt global standard inden for fødevarespildsreduktion. Samtidig har Bureau Veritas en stærk position inden for bæredygtighedsområdet, hvilket er særligt vigtigt for os som virksomhed.” fortæller Michel Lycoops.

Mad Med Mest viser deres engagement i reduceringen af madspild og deres forpligtelse til at implementere bæredygtige løsninger i deres forretning. De ønsker at gøre en forskel og bidrage til en mere bæredygtig fremtid - både inden for deres egen virksomhed og generelt i samfundet:

“Vi tror på hos Mad Med Mest, at det er muligt at levere høj kvalitet på en måde, der tager hensyn til miljøet og vores samfund. Derfor er det vigtigt for os at reducere vores madspild og fokusere på lokale, økologiske og bæredygtige råvarer.”

Det særlige fokus på en grøn omstilling bliver også bemærket i certificeringsprocessen. Hertil fortæller Lone Hansen, Market Leader Retail & Food hos Bureau Veritas:

“Forløbet hos Mad Med Mest har især vist, at madspildskulturen i virksomheden har en altafgørende betydning, og at målinger af spildet ikke kan stå alene.”

Udbredelse af de bæredygtige tiltag

Men de grønne initiativer er ikke sat i bero hos Mad Med Mest. De har planer om at udvide deres radius og øge deres kendskab ved at nå ud til endnu flere virksomheder, fortsætter Michel Lycoops:

“Vi vil gerne tilbyde vores bæredygtige tankegang i frokostordninger til en større kundegruppe. Samtidig vil vi fortsat fokusere på vores CSR, og fortsætte vores indsats for at reducere madspild og bruge lokale råvarer.”

Derfor sender Michel Lycoops en stor opfordring til andre virksomheder, der gerne vil hoppe med på bølgen mod en grønnere fremtid:

“Vi tog valget om en fødevarespildscertificering, da det med sikkerhed har en positiv effekt på miljøet og samfundet, men det kan også hjælpe os og andre virksomheder med at reducere omkostningerne, og dermed forbedre ens omdømme.” afslutter Michel Lycoops.

*GCO-projektet (Grøn Cirkulær Omstilling) er et landsdækkende program, hvor små- og mellemstorevirksomheder kan bl.a. ansøge om investeringstilskud til at begynde eller komme videre med deres grønne omstilling

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: madspild

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Miljømærkninger

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)