Verdensmålene åbner nye døre for Wärtsilä Danmark A/S
I takt med, at Wärtsilä Danmark oplever et stigende fokus på bæredygtighed fra virksomhedens interessenter, finder virksomheden det afgørende at kunne dokumentere sin indsats inden for bæredygtighed.
Wärtsilä Danmark vil være en CO2-neutral virksomhed i 2030
Wärtsilä er en global virksomhed inden for innovative teknologier og livscyklusløsninger til marine- og energimarkederne med et mål om løbende at hjælpe deres kunder med at forbedre deres miljømæssige og økonomiske ydeevne:
”Wärtsilä Danmark bidrager til flere af FN's verdensmål gennem vores formål og strategi, mål, politikker, initiativer, innovative løsninger og partnerskaber. Vi udvikler løsninger sammen med vores kunder. Disse bidrager til at løse de samfundsmæssige udfordringer, der er fastlagt i verdensmålene, og samtidig genererer de nye forretningsmuligheder som i at drive dekarboniseringen af energi- og marinesektoren.” fortæller Jesper Bonde, Direktør hos Wärtsilä Danmark.
I takt med, at Wärtsilä Danmark oplever et stigende fokus på bæredygtighed fra virksomhedens interessenter, finder virksomheden det afgørende at kunne dokumentere sin indsats inden for bæredygtighed.
Et afsæt i alle FN's 17 Verdensmål
Det var ingen tilfældighed, at Bureau Veritas stod bag deres verdensmålcertificering. Wärtsilä Danmark undersøgte diverse muligheder, men Bureau Veritas skilte sig ud på et særligt afgørende område:
”Valget faldt hurtigt på en verdensmålcertificering med Bureau Veritas. Det var tanken om at se på alle 17 verdensmål i certificeringsprocessen, der tiltrak os, og som vi kunne se gav bedst mening for vores ambitioner. Vi fandt desuden Bureau Veritas meget passioneret omkring verdensmålene, samtidig med at en grundværdi hos Bureau Veritas er at gøre en forskel i verden, så vi følte os meget på samme ambitionsniveau.” fortæller Jesper Bonde.
Wärtsilä Danmark modtog deres verdensmålcertifikat i 2021, og har dermed kunne dokumentere bæredygtighedsprincipper baseret på de 17 Verdensmål og fået sat dekarboniseringen højt på dagsorden for alle i forsyningskæden.
”Wärtsilä Danmarks verdensmålcertificering formår at lave bæredygtige cirkler i vandet. Ringene spreder sig til leverandørkæderne i deres produkter og serviceydelser, som leveres til skibsbranchen.” fortæller Ole Overgaard, Auditor hos Bureau Veritas, og fortsætter:
”Det solide arbejde med at identificere de paradokser – som rammer alle, der vil arbejde med verdensmål – har Wärtsilä Danmark ligeledes formået at få sat på sin interne agenda, og fået taget kloge balancerede valg, som skaber troværdighed i et bredere perspektiv defineret af FN.”
Et styrket Wärtsilä Danmark med øget konkurrencemæssige fordele
Udover egne ambitioner for en bæredygtig omstilling, så er der også krav til bæredygtighed fra virksomhedens kunder. Wärtsilä Danmark oplever, at verdensmålcertificeringen giver en afgørende konkurrencemæssig fordel, når de er i dialog med nuværende såvel som potentielle kunder:
”Med denne certificering har vi fået et værktøj, som vi kan bruge til at nå Wärtsiläs’ 'Set for 30' globale mål mod at blive en CO2-neutral virksomhed i 2030. Vi har søsat en række aktiviteter i Wärtsilä Danmark i vores konstante arbejde med verdensmålene.”
”Bæredygtighed er en integreret del af vores forretning og vores strategi – det er ved at blive en del af vores DNA. Vi bidrager til at løse nogle af verdens største udfordringer og fremtidssikrer vores forretning på denne rejse. Dette gør vi ved at tage kritisk stilling til vores egen operation, samtidig med at vi hjælper vores kunder med deres nødvendige omstilling.” fortæller Jesper Bonde.
Wärtsilä ser derfor frem til at fortsætte sin bæredygtige rejse og er spændt på de yderligere muligheder, verdensmålcertificeringen bringer for virksomheden:
”Vi vil klart anbefale at gennemgå verdensmålene i dybden på denne måde. Med certificeringen bliver vi kontinuerligt udfordret og inspireret i vores daglige arbejde med verdensmålene mod en bedre fremtid.”
”Måden Bureau Veritas arbejder på med grundighed og professionalisme, men også deres store passion for arbejdet med verdensmålene, var en klar styrke for at blive udfordret som virksomhed og skabe en struktureret forandringsproces.” afslutter Jesper Bonde.