Medlemsprofiler Se alle
Madspil
Klima, miljø og energi

Plastemballage mindsker madspild – men danskerne er ikke begejstrede
De fleste har nok prøvet, at de triste gulerødder ender i skraldespanden frem for på tallerkenen. Men plast forlænger madens levetid og mindsker dermed madspild – til gavn for klimaet og danskernes pengepung.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Food loss and waste is also a $1.2 trillion USD business opportunity
With one third of all food lost or wasted, representing 8% of global greenhouse gas emissions, it is currently one of the biggest global challenges and calls for immediate action.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Tivoli i front med bæredygtighed
Forlystelsesparken i København har arbejdet med bæredygtighed siden 1996 og er klar til at dele ud af sine succeser - og det modsatte - i klimapartnerskabet for service, it, rådgivning og turisme.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Lidl og Too Good To Go udvider samarbejdet: 121 Lidl-butikker tager kampen op mod madspild
Fra den 7.november har madspildsvirksomheden Too Good To Go kunne bryste sig af at have indgået et landsdækkende samarbejde med dagligvarekæden Lidl. Discountkæden bliver den første med et landsdækkende initiativ mod madspild, hvor kunder kan købe poser med overskudsmad til en reduceret pris i samtlige af Lidls 121 butikker i Danmark. Samarbejdet er det største af sin slags i Too Good To Go’s levetid i Danmark.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sparer 3,2 tons CO2 om året: VIA har indgået aftale om 100 procent grøn strøm
VIA har netop indgået en ny el-aftale med en såkaldt oprindelsesgaranti, der sikrer, at det årlige strømforbrug på 7,5 millioner kilowatt fremover produceres grønt. Det sparer samfundet for over 3,2 tons CO2 om året.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn
Madspild er kommet i fokus i alle dele af samfundet og skibstrafikken er ikke en undtagelse.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Tænketank til kamp mod madspild
På verdensplan går en tredjedel af alle fødevarer til spilde. Nu afleverer Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ti anbefalinger til regeringen, der skal mindske det kolossale spild.
Klima, miljø og energi

Fransk forbud mod destruktion af usolgte varer på vej
I 2016 forbød Frankrig detailhandlen at destruere alle usolgte fødevarer. Nu kommer turen måske også snart til non-food produkter som tøj, elektronik og kosmetik.
Indhold fra partner