11.08.2022  |  Klima, miljø og energi

Danskerne søger mod Wefood

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en konsekvens af den rekordhøje inflation og stigende fødevarepriser oplever Folkekirkens Nødhjælps Wefood butikker en stor stigning i antallet af kunder.

De høje fødevarepriser giver flere kunder i Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker

Som en konsekvens af den rekordhøje inflation og stigende fødevarepriser oplever Folkekirkens Nødhjælps Wefood butikker en stor stigning i antallet af kunder.

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen:

”Vi oplever en stor stigning i antallet af kunder i vores madspildsbutikker, hvor kunderne både kan købe billigere fødevarer, bekæmpe madspild og bidrage til at brødføde fattige mennesker i verden.

”Vores problem er, at vi mangler varer på hylderne i nogle af vores populære butikker, og dermed har vi svært ved at efterleve den øgede interesse. For vi er jo helt afhængige af vores 70-80 gode leverandører, der donerer overskudsvarer til os. Så vi er altid på udsigt efter nye leverandører, der vil bidrage til at bekæmpe madspild."

Antallet af kunder i Wefood er i år steget med 14000 i forholdt til samme tidspunkt sidste år. Det udgør en stigning på 10 procent, men gennemsnitssalget per kunde er faldet fra 42 kr til 36 kroner.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: madspild

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere