Tivoli i front med bæredygtighed
Forlystelsesparken i København har arbejdet med bæredygtighed siden 1996 og er klar til at dele ud af sine succeser - og det modsatte - i klimapartnerskabet for service, it, rådgivning og turisme.
Tivolis adm. direktør Lars Liebst er glad for at være med i regeringens klimapartnerskab service, it, rådgivning og turisme. DIBusiness har stillet ham en række spørgsmål om medlemsskabet:
Hvordan ser Tivoli på klimapartnerskabet?
- Der er meget godt at sige om klimapartnerskaber. Partnerne kan lære af og inspirere hinanden, og når man løfter i flok, kan man typisk også klare mere. Typisk vil der også være særlige kompetencer og ekspertviden til rådighed, der kan skabe større fremdrift, siger Lars Liebst.
Har I forslag til partnerskabet?
– Vi kan jo i hvert fald bidrage med erfaringer fra de mange bæredygtighedsinitiativer vi har og har haft i Tivoli siden 1996. Der er både succeser og det modsatte, og man kan lære noget af det hele.
Hvor langt kan klimapartnerskabet nå inden februar/marts?
– Det vil jeg ikke gisne om.
Hvad gør I selv for at begrænse CO2-udledningen?
- Tivoli har i mere end 10 år arbejdet med at reducere energiforbruget og i lige så lang tid, har vi købt grøn strøm. Vi arbejder også med at begrænse kørsel i Haven mest muligt, og vi bruger el-køretøjer, hvor det er muligt i den daglige drift.
Senest har vi igangsat en lang række initiativer vedrørende bæredygtige måltider. Her indgår problematikker om madspild. Tivolis genbrugsbægerordning, der har eksisteret siden 1998, er velkendt, og så er alle nye byggerier naturligvis efter standarder, der gør bygningerne så klimaneutrale som muligt.
Har Tivoli tiltag, der kan inspirere uden for Danmark?
– For eksempel de bæredygtige måltider. Her er Tivoli frontløber i branchen.
Er der behov for, at regeringen ændrer loven for at gøre turistbranchen grønnere?
- Ikke nødvendigvis. De bedste og mest bæredygtige initiativer er som regel dem, der opstår ad frivillighedens vej, siger Tivolis adm. direktør Lars Liebst.
Læs blogpost på DI's hjemmeside her.
Denne artikel er del af et tema:
I fokus: madspild