27.04.2017  |  Samfund

Danmarks største sammenslutning mod madspild når op på 800 spisesteder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sammenslutningen REFOOD mærket har snart været en forening i 1 år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder 3 år. Derfor indkaldes der nu til generalforsamling, den 15. maj.

REFOOD mærket har siden foreningsdannelsen fået næsten 300 nye medlemmer, og tæller i dag 800 danske restauranter, cafeer, fødevareproducenter og institutioner, som gør en ekstra indsats mod madspild i deres dagligdag.

En vigtig del af arbejdet i sammenslutningen REFOOD mærket består i udviklingsprojekter og vidensdeling iblandt medlemmerne. Derfor vil der på generalforsamlingen i maj blive præsenteret nogle af årets mest spændende udviklingsbedrifter blandt foreningens stiftere, partnere og medlemmer.

Kantiner, restauranter og spisesteder er Danmarks frontløbere i kampen mod madspild og mange køkkenprofessionelle har fået øjnene op for, at der er masser af penge at spare, når man først begynder at mindske madspild - og derved får man også større luft i budgettet til fx. økologiske råvarer” siger Selina Juul, bestyrelsesmedlem i Sammenslutningen REFOOD mærket og stifter af Stop Spild Af Mad.

Det store fokus på reduktion af madspild, er også en af grundene til at madspildet i Danmark er reduceret betragteligt igennem de seneste 6-7 år. Det betyder så samtidigt, at mange af de lavthængende frugter nu er plukket, og derfor skal der innovation og samarbejde til at rykke yderligere på området. Sammenslutningen REFOOD mærket er en af de platforme, hvor man som fødevareproducent har mulighed for at finde sparring og inspiration, og derfor håber Sammenslutningen REFOOD mærket igen i år på stor opbakning til generalforsamlingen blandt partnere og medlemmer. Læs mere på Refoodlabel.dk, eller tilmeld dig generalforsamlingen her.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: madspild

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vi giver naturens ressourcer tilbageVi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.   Genanvendelse er vores eksistensgrundlagI Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring genanvendelse af affald:Vi vil være en v…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere