FødevareBanken får endnu fire millioner af Velux Fonden

Det sociale madspildskoncept har modtaget en bevilling på fire millioner fra Velux Fonden. Det betyder blandt andet, at non-profit-organisationen får råd til at udvide med en ny medarbejder.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark ved at bringe overskudsmad ud til organisationer for socialt udsatte. Foto: FødevareBanken. .

02.05.2017

CSR.dk

Madspildskonceptet FødevareBanken har fået fire nye millioner i støtte fra Velux Fonden – en fond, der støtter videnskabelige, kulturelle, miljømæssige og sociale formål.

FødevareBanken, der seks dage om ugen bringer overskudsmad ud til organisationer for socialt udsatte, ryger selvsagt under sidstnævnte kategorier.

Læs også: Madspildsbekæmpelse på den store klinge

Det er ikke første gang, at FødevareBanken modtager et millionbeløb fra Velux Fonden. I 2013 bevilligede fonden næsten 23 millioner kroner til madspildskonceptet. Pengene blev doneret over en fireårig periode og er blandt andet gået til at videreudvikle driften i hovedstadsområdet og til at etablere en helt ny afdeling i Østjylland.

Den nye bevilling skal gå til at skaffe FødevareBanken flere erhvervspartnerskaber, blandt andet ved at øge befolkningens kendskab til konceptet, så FødevareBanken bliver en mere værdifuld partner for virksomhederne.

”Vi tror på FødevareBankens koncept og har gennem de seneste år fulgt foreningen, der løbende forbedrer sig på stort set alle de parametre, der måles på”, siger fondsrådgiver og programansvarlig hos Velux Fonden, Frank Ulmer Jørgensen. Han fortsætter:

”Først og fremmest betyder væksten og konsolideringen i FødevareBanken, at langt mindre mad bliver smidt ud samtidig med, at flere socialt udsatte mere hyppigt får et godt nærende måltid. Bevillingen er vores bidrag til, at Danmark fortsat har en bæredygtig fødevarebank”.

Læs også: Madspild på klimadagsordenen

Fødevarebanken glæder sig over de nye midler fra Velux Fonden, der blandt andet kommer til at betyde en hel del for organisationens økonomi på lang sigt.

”Med Velux Fondens bevilling har vi i FødevareBanken fået råd til at ansætte en dedikeret medarbejder, der alene skal arbejde med at udvikle samarbejde med både de fødevaredonorer, vi allerede har, samt etablere andre modeller for erhvervspartnerskaber, således at vores økonomi på sigt bliver mere bæredygtig og mindre afhængig af fonde og andre projektmidler”, siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen.

Læs også: Dansk Supermarked Group fremviser madspildstal

FødevareBanken er i dag erhvervspartner med blandt andre Netto, Jyske Bank og IBM. Som Erhvervspartner kan man støtte på den måde, der giver mening for virksomheden.

Samarbejdet med Netto betyder eksempelvis, at FødevareBanken har en pantknap hos alle landets Netto-butikker, mens Jyske Bank har hjulpet organisationen med at skaffe medlemmer.

-CHM

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: madspild

Relateret indhold

15.09.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Nostalgi i smukt nyt design

12.09.2025CSR.dk

Ramaskrig om producentansvar midlertidigt slukket af Regeringen

11.09.2025Klimaklar

Sponseret

Sidder du alene med klimaregnskab? Få en klimasparringspartner.

11.09.2025Dagrofa aps

Sponseret

Ny digital løsning skal lette klimarapportering og bekæmpe madspild i danske professionelle køkkener

11.09.2025Fristads Kansas

Sponseret

Fristads Kansas tager næste skridt i udfasningen af PFAS

09.09.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh tilføjer varme og elegance til julen med farven Wine

09.09.2025CSR.dk

Rekordstor skovpulje er nu åben for ansøgninger

08.09.2025JUC SERVICE ApS

Sponseret

Miljøkonferencen 2025 sætter retning for fremtidens miljølovgivning

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Root cause analysis is used to improve process and product quality, minimize safety risks, and meet regulatory requirements.

Dato

16.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Valified
Webinar
Better ESG > Better Business

Bliv klogere på, hvordan Valified kan hjælpe jer forretningsværdi af Valified, vise de seneste løsninger og give et klart billede af, hvad der kommer næste gang.

Dato

16.09.2025

Tid

09:00

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

17.09.2025

Sted

København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ligestilling, Diversitet og Ledelsessystemet Introduktion til DS 5001 og ISO 30415

Ligestilling og diversitet er for alvor kommet på virksomhedernes dagsorden og flere studier peger på, at et strategisk fokus på emnet skaber robuste virksomheder, tilfredse medarbejdere og bedre bundlinjer. Med andre ord er der god grund til at have et stærkt fokus på diversitet, men hvordan får man hjulpet udviklingen og virksomhedskulturen i den rigtige retning.

Dato

17.09.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
CSRD - bæredygtighedsrapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG). I første omgang omfatter CSRD større virksomheder, men det forventes, at direktivet ligeså vil påvirke små- og mellemstore, idet de store virksomheder vil søge information i deres leverandørkæde.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle