02.05.2017 | Klima, miljø og energi
FødevareBanken får endnu fire millioner af Velux Fonden
Det sociale madspildskoncept har modtaget en bevilling på fire millioner fra Velux Fonden. Det betyder blandt andet, at non-profit-organisationen får råd til at udvide med en ny medarbejder.
FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark ved at bringe overskudsmad ud til organisationer for socialt udsatte. Foto: FødevareBanken.
Madspildskonceptet FødevareBanken har fået fire nye millioner i støtte fra Velux Fonden – en fond, der støtter videnskabelige, kulturelle, miljømæssige og sociale formål.
FødevareBanken, der seks dage om ugen bringer overskudsmad ud til organisationer for socialt udsatte, ryger selvsagt under sidstnævnte kategorier.
Læs også: Madspildsbekæmpelse på den store klinge
Det er ikke første gang, at FødevareBanken modtager et millionbeløb fra Velux Fonden. I 2013 bevilligede fonden næsten 23 millioner kroner til madspildskonceptet. Pengene blev doneret over en fireårig periode og er blandt andet gået til at videreudvikle driften i hovedstadsområdet og til at etablere en helt ny afdeling i Østjylland.
Den nye bevilling skal gå til at skaffe FødevareBanken flere erhvervspartnerskaber, blandt andet ved at øge befolkningens kendskab til konceptet, så FødevareBanken bliver en mere værdifuld partner for virksomhederne.
”Vi tror på FødevareBankens koncept og har gennem de seneste år fulgt foreningen, der løbende forbedrer sig på stort set alle de parametre, der måles på”, siger fondsrådgiver og programansvarlig hos Velux Fonden, Frank Ulmer Jørgensen. Han fortsætter:
”Først og fremmest betyder væksten og konsolideringen i FødevareBanken, at langt mindre mad bliver smidt ud samtidig med, at flere socialt udsatte mere hyppigt får et godt nærende måltid. Bevillingen er vores bidrag til, at Danmark fortsat har en bæredygtig fødevarebank”.
Læs også: Madspild på klimadagsordenen
Fødevarebanken glæder sig over de nye midler fra Velux Fonden, der blandt andet kommer til at betyde en hel del for organisationens økonomi på lang sigt.
”Med Velux Fondens bevilling har vi i FødevareBanken fået råd til at ansætte en dedikeret medarbejder, der alene skal arbejde med at udvikle samarbejde med både de fødevaredonorer, vi allerede har, samt etablere andre modeller for erhvervspartnerskaber, således at vores økonomi på sigt bliver mere bæredygtig og mindre afhængig af fonde og andre projektmidler”, siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen.
Læs også: Dansk Supermarked Group fremviser madspildstal
FødevareBanken er i dag erhvervspartner med blandt andre Netto, Jyske Bank og IBM. Som Erhvervspartner kan man støtte på den måde, der giver mening for virksomheden.
Samarbejdet med Netto betyder eksempelvis, at FødevareBanken har en pantknap hos alle landets Netto-butikker, mens Jyske Bank har hjulpet organisationen med at skaffe medlemmer.
-CHM
Denne artikel er en del af temaet I fokus: madspild
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.