24.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Maersk forbereder sig på minimering af svovludslip

Om et år skal verdens shippingindustri have reduceret udledningen af svovlgasser med 80 procent. Containergiganten Maersk er i gang med forberedelserne.

I debatten om bæredygtig transport er shippingindustriens fokus bl.a. rettet mod skibenes svovludslip. Rederierne står overfor store udfordringer for at blive klar til kravet om, at svovlgasser skal reduceres med 80 procent i 2020. Det kommer også til at øge shipping omkostningerne.

Hos containergiganten Maersk er man godt i gang med forberedelserne.

Læs også: IMO vil reducere drivhusgasser hurtigere

Rederiet er således ved at sikre, at flåden på omkring 750 fartøjer kan overholde de nye regler samt assistere tusindvis af kunder i at håndtere deres forsyningskæder under de nye omstændigheder.

”Den nye regulering bidrager markant til at gøre vores industri mere bæredygtig i fremtiden ved at bringe bæredygtige forbedringer til menneskers ve og vel i kystområder”, siger Søren Toft, adm. direktør i Maersk, og tilføjer:

”At sikre overholdelse af den nye regulering er en betydelig opgave for ethvert rederi, da det er forbundet med store omkostninger. Hele industrien skal forberede sig godt til denne forandring”.

Containermastodonten tror på, at en håndhævelse af reglerne er vigtig, hvis lige vilkår i industrien skal sikres.

Den nye regulering er udviklet af den internationale maritime organisation, IMO.

I dag må skibe udlede 3,5 procent svovlgasser, men med den nye regulering skal industrien sænke skibenes udslip til 0,5 procent. Reguleringen vil begrænse luftvejssygdomme og syreregn, som skader afgrøder i kystområder over hele verden.

Store omkostninger
Rederierne skal investere store summer i dyre kompatible brændstoffer, som for eksempel LNG (flydende naturgas) eller scrubbers, en kompleks teknologi, der filtrerer svovlpartikler fra fartøjets udstødningsgasser.

Shippingindustrien vurderer at omkostningerne på verdensplan løber op i 15 milliarder US dollars (knap 100 mia. kr.), alene til indkøb af det dyre svovl-minimale brændstof. Maersk vil satse på kompatibelt brændstof.

”Hos Marsk vil den ekstra brændstof løbe op i mere end $2 mia. (knapt 13 mia. kr., red.) hvert år”, forklarer kommerciel direktør for Maesk, Vincent Clerc, og fortsætter:

”Vi har allerede startet en dialog med vores kunder, om hvordan dette vil have en indvirken på deres forsyningskæder. Vi har revideret vores brændstofgebyr, så det er justeret efter en nemmere, mere retfærdig og forudsigelig metode, der sikrer gennemsigtighed for vores kunder, så de kan planlægge efter år 2020”.

Læs også: Eksperter er ’bekymrede’ over Ocean Cleanup-projekt – Ocean Cleanup afviser kritik

Den nye anordning vil blive implementeret til januar 2019, så Maersks kunder har tid til at vænne sig til det før skiftet i 2020.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere