Målet er 500 nye lejeboliger med lavt CO2-aftryk

VELUX Gruppen og Thylander indgår en ny partneraftale, der skal accelerere den grønne omstilling af dansk byggeri, ved at bygge ud fra principperne i ”Living Places”, som Velux står bag.

Repræsentanter for Velux (tv) og Thylander (th) glæder sig over det nye samarbejde om Living Places-konceptet.. Foto: Velux Group

13.12.2024

CSR.dk

Det samlede klimaaftryk fra bygge- og anlægsbranchens udgør ca. 30% af Danmarks totale CO2-udledning[1]. For at sætte yderligere skub i den grønne omstilling, er det derfor nødvendigt at implementere og skalere nye løsninger med et lavere CO2-aftryk. Målet med den nye aftale mellem VELUX Gruppen og Thylander er netop at accelerere omstillingen af byggesektoren og udbrede lav-emissions boliger med et sundt indeklima til danskerne.

”Vi er utrolig glade for aftalen med Thylander på Living Places konceptet. Når en så stor aktør som Thylander forpligter sig til at bygge boliger med et lavere CO2-aftryk, sender det et vigtigt signal til resten af branchen om, at der allerede findes konkrete løsninger på de udfordringer vi står overfor. Vi ser frem til at følge Thylanders arbejde med at implementere Living Places principperne i deres nye lejeboliger,” siger Tina Mayn, EVP for produkter og innovation i VELUX Gruppen.

Hvad er Living Places?

Living Places-konceptet er udviklet af VELUX Gruppen i samarbejde med EFFEKT arkitekter og Artelia ingeniører, og bygger på fem grundprincipper om, at boliger skal være sunde, simple, fleksible, skalerbare og styrke fællesskaber.

Ambitionen er at inspirere og vise, at forandring er mulig, og at man allerede i dag kan bygge med en lavere CO2-udledning og et bedre indeklima på et skalerbart og økonomisk overkommeligt niveau. 

De første prototyper blev vist frem under den globale arkitekturkongres i 2023, hvor den blev afholdt i København.

En af prototyperne var et hus til en gennemsnitlig familie, som havde livstidsudledning på under 4 kg CO2 eq/m2/år, hvilket er tre gange lavere end de maksimalt 12 kg CO2 /m2/år, som det danske bygningsreglement kræver af nybyggeri på over 1000m2.

Læs mere om Living Places

Læring og udvikling fra Living Places
Thylander får med partnerskabet adgang til VELUX Gruppen analyser, beregninger og simuleringer fra Living Places samt detaljeret information om de fem principper bag Living Places konceptet. 

Den viden vil ejendomsinvestoren sætte i spil gennem ejendomsinvesteringsfonden, Build for Life, som de rejste kapital til i 2023. Den har til bl.a. formål at bygge attraktive lejeboliger i Storkøbenhavn i høj kvalitet og gode materialer - og med et 30% lavere CO2-aftryk end påkrævet af bygningsreglementet. 

Med det nye partnerskab er der sat en ambition om at bygge mere end 500 nye lejeboliger ud fra Living Places konceptet over de kommende år.

”Vi er stolte af at indgå dette samarbejde med VELUX, og vi glæder os meget til at videreudvikle vores boligkoncept gennem læringerne fra Living Places konceptet. Hos Thylander er innovation en helt afgørende del af værdiskabelsen for lejere og investorer – der er simpelthen brug for at der skabes markante produktivitetsforbedringer i branchen. Første skridt i samarbejdet med VELUX er at anvende Living Places principperne til at analysere tidligere og eksisterende projekter for at forstå, hvad der kan forbedres, hvorefter vi kan inkorporere Living Places viden fra start til slut i de kommende projekter,” siger Jarl Greve, COO i Thylander.

Thylander er allerede i gang med projektet ’Gartnerhaven’ i Hvidovre på 106 nye lejeboliger samt ’Søagerhusene’ i Smørum på 105 nye lejeboliger. Planen er at tilføje yderligere byggeprojekter over den kommende periode. 

- EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.01.2025CSR.dk

Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost

20.01.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

17.01.2025ØNSK ApS

Sponseret

“Bøtter der batter!”: et kig på ØNSKs cirkulære kaffeløsning

17.01.2025CSR.dk

Endelig afskaffes prisloftet på overskudsvarme

17.01.2025CSR.dk

Regenerativt landbrug: Udfordringer og potentialer

16.01.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Brd. Klee A/S fik med hjælp fra Ateas Customer Experience-team (CX) mindsket CO2-aftryk og sikret ansvarlig håndtering af udtjent it-udstyr

15.01.2025NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram tager ambitiøse skridt mod en grøn omstilling

15.01.2025CSR.dk

Tøjretur fører til massive mængder affald

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J