15.03.2021 | Strategi & ledelse
Mange kvinder mener, at det er svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, viser undersøgelse
"Nøglen til flere kvinder i ledelse er lige vilkår, et eksempel kunne være en ændret barselsorlov, så flere mænd bliver hjemme længere uden at blive straffet økonomisk", udtaler formand for Ansattes Råd i IDA.
Fagforening IDA for ingeniører og andre faggrupper med relation til teknologi eller teknik, har netop lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer om ligestilling og diversitet.
Undersøgelsen viste blandt andet at kvinder i lige så høj grad som mænd er interesseret i lederjobs. Alligevel er langt de fleste ledere i ingeniørbranchen mænd.
Særligt de unge kvinder mellem 20 og 30 år er interesseret i at blive ledere – her svarer 80 procent af respondenterne, at de muligvis eller helt sikkert er interesserede i en lederpost. Det samme gør sig gældende for 88 procent af de adspurgte mænd.
Læs også: De danske barselsregler trænger til en brush up
Når kvinderne rammer aldersgruppen 40 til 50 år falder tallet til 48 procent. Her bevarer dog hele 70 procent af mændene interessen.
39 procent af kvinderne svarer, at det vil blive svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, mens kun 23 procent af mændene mener det samme.
Morten Thiessens, der er formand for Ansattes Råd i IDA, kommentar til denne relativt store skævvridning er, at det er nødvendigt at arbejdspladserne i højere grad ser på, hvordan de skaber work-life balance, også på lederposterne.
”Man bidrager ikke til mere diversitet, hvis normen for ledelsesarbejde er sen fyraften og konstant tilgængelighed. Nøglen til flere kvinder i ledelse er lige vilkår, et eksempel kunne være en ændret barselsorlov, så flere mænd bliver hjemme længere uden at blive straffet økonomisk.”
Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser at andelen af kvindelige topledere i den private sektor kun ligger på 12 procent.
- MTN
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.