15.03.2021  |  Strategi & ledelse

Mange kvinder mener, at det er svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, viser undersøgelse

"Nøglen til flere kvinder i ledelse er lige vilkår, et eksempel kunne være en ændret barselsorlov, så flere mænd bliver hjemme længere uden at blive straffet økonomisk", udtaler formand for Ansattes Råd i IDA.

Fagforening IDA for ingeniører og andre faggrupper med relation til teknologi eller teknik, har netop lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer om ligestilling og diversitet.

Undersøgelsen viste blandt andet at kvinder i lige så høj grad som mænd er interesseret i lederjobs. Alligevel er langt de fleste ledere i ingeniørbranchen mænd.

Særligt de unge kvinder mellem 20 og 30 år er interesseret i at blive ledere – her svarer 80 procent af respondenterne, at de muligvis eller helt sikkert er interesserede i en lederpost. Det samme gør sig gældende for 88 procent af de adspurgte mænd.

Læs også: De danske barselsregler trænger til en brush up

Når kvinderne rammer aldersgruppen 40 til 50 år falder tallet til 48 procent. Her bevarer dog hele 70 procent af mændene interessen.

39 procent af kvinderne svarer, at det vil blive svært at balancere arbejds- og familielivet som leder, mens kun 23 procent af mændene mener det samme.

Morten Thiessens, der er formand for Ansattes Råd i IDA, kommentar til denne relativt store skævvridning er, at det er nødvendigt at arbejdspladserne i højere grad ser på, hvordan de skaber work-life balance, også på lederposterne.

”Man bidrager ikke til mere diversitet, hvis normen for ledelsesarbejde er sen fyraften og konstant tilgængelighed. Nøglen til flere kvinder i ledelse er lige vilkår, et eksempel kunne være en ændret barselsorlov, så flere mænd bliver hjemme længere uden at blive straffet økonomisk.”

Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser at andelen af kvindelige topledere i den private sektor kun ligger på 12 procent.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere