05.11.2019 | Supply chain
MASAI bliver første danske FSC-certificerede modebrand
Masai er blevet tildelt FSC-certificeringen som første danske modebrand efter en målbevidst implementering af en CSR-strategi. Det har krævet en stor indsats for hele leverandørkæden og er kun et af flere bæredygtig tiltag.
Certificeringen er kun en del af Masais langsigtede plan, da flere CSR-initiativer vil blive rullet ud løbende. Tiltagene tager alle udgangspunkt i Masais forretningsmæssige værdier, samt hvad brandet er for kunder, leverandører og medarbejdere. PR-foto.
Modebrandet Masai har opnået en FSC-certificering. Det bliver første danske virksomhed i modebranchen, der opnår certificeringen.
Læs også: Zalando tester klimavenlig fragtemballage
Virksomheden har arbejdet tæt sammen med sine leverandører for at opnå certificeringen af hele leverandørkæden. Mange mennesker har dermed været involveret i processen frem mod certificeringen, hvilket ifølge Masai har krævet en stor indsats.
FSC-certificering er mest kendt i papir-, møbel og trævarebranchen, men nu er både Masais papirvarer og brandets træbaserede tekstiler fået FSC-mærkningen, da en stor del af Masai kollektioner er skabt af den træbaserede viskosefiber.
”For os hos Masai er det vigtigt, at vore CSR-tiltag ligger i naturlig forlængelse af vores forretning, så vi tager fat der, hvor det virkeligt gør en forskel. Op mod 60 procent af vore kollektioner er skabt i netop træbaserede fibre, som for eksempel viskose, og det er derfor helt naturligt, at det er her, vi fokuserer”, siger CSR & Sustainability Manager i Masai, Sidse Jensen.
Langsigtet indsats for bæredygtig mode
Loa Damgaard Worm, strategisk leder hos FSC Danmark, mener, at modemærket fortjener ros, for at få hele leverandørkæden med. Processen omkring certificeringen har været et år undervejs.
”Det kræver jo ikke alene ændringer hos Masai selv, men også hos deres leverandører, som skal source på en anden og bæredygtig måde og samtidig sikre sporbarhed igennem certificering. Det kræver en vilje hos både Masai og hos deres leverandører at komme i mål”, siger Loa Dalgaard Worm, der er strategisk leder hos FSC Danmark.
Certificeringen er kun en del af brandets langsigtede plan, da flere CSR-initiativer vil blive rullet ud løbende. Tiltagene tager alle udgangspunkt i Masais forretningsmæssige værdier, samt hvad brandet er for kunder, leverandører og medarbejdere.
”Der er mange, der ikke i tilstrækkelig grad tænker i langsigtede, bæredygtige valg. Hvis modebranchen vil gøre en reel indsats for at stoppe klimaforandringerne og bruge klodens ressourcer mere ansvarligt, så det er nu, der skal tænkes i de helt brede og langsigtede valg. Blandt andet ved at se, hvilke tekstiler vi laver vores tøj i og om det har en bæredygtig oprindelse. Netop derfor håber vi her hos FSC Danmark, at Masai kan blive en inspiration for resten af modebranchen.”
Læs også: Modebranchen skal skære ned for overforbruget
De første FSC-certificerede Masai-produkter vil efter planen være at finde i butikkerne som en del af efterårskollektionen 2020.
- MGC
Klima, miljø og energi

Ny UV-teknologi skal nedbringe madspild i husholdninger
Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300 procent.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Samfund

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.