25.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Masterclass om digitalisering af fjernvarmen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kan fjernvarmen blive selvlærende? Ja, det kan den godt. Ved øget brug af målere og beregningskraft kan fjernvarmen, ligesom mange andre områder, teknologisk udrulle selvlærende processer.

 Det blev klart til Gate 21’s masterclass om digitalisering i fjernvarmen den 5. marts 2020.

Den digitale udvikling skaber allerede store gevinster. Det hørte vi om i tre cases, hvor øget fleksibilitet i produktionen, bedre viden om rørnettets kvalitet og bedre services til den enkelte forbruger allerede har gjort en forskel. Vi kiggede også frem til 2040 i en fremtidspitch, hvor vi så, at vi via den digitale udvikling er på vej mod et system, hvor vi opdager fejl i rørnettet før de sker, hvor vores hjem opvarmes automatisk efter behov og hvor produktionen er afkoblet spidsbelastningen og tilkoblet elnettet.

Vi kom også rundt om, hvordan fjernvarmen kommer at udvikle sig i fremtiden. Der er stadig et stort behov for at fortsætte og styrke videndelingen mellem mennesker og en tæt dialog mellem virksomheder, borgere, forsyninger og kommuner er vigtig.

Mange tak til de omkring 80 fremmødte og aktive deltagere fra kommuner, forsyninger og virksomheder. Og en ekstra tak til alle oplægsholderne. Du kan finde deres præsentationer længere nede på siden, sammen med en film og andre input fra dagen.

SE DAGENS PRÆSENTATIONER

Karolina Huss, Gate 21

Henrik Madsen, DTU

Jesper Koch, Grøn Energi, Dansk Fjernvarme

Jakob Fester, Teknologisk Institut 

Michael Herborn & Anders Skjøtt, Energistyrelsen

Svend Muller, Svebølle-Viskinge

Bjørk Paamand Olsen, Norfors

Marie-Louise Lemgart, Høje Taastrup Kommune

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere