14.11.2013  |  Strategi & ledelse

McDonald's kåret til Danmarks bedste arbejdsplads igen

For tredje år i træk er McDonald's kåret til Danmarks bedste Arbejdsplads. I de øvrige to kategorier vandt møbelvirksomheden Howe og Bofællesskaberne Edelsvej. Alle virksomheder kan kalde sig Danmarks bedste arbejdsplads.

Om Great Place to Work®

Det er trettende år i træk, at Great Place to Work® offentliggør listen med Danmarks Bedste Arbejdspladser®. Den første liste blev offentliggjort i 2001. Great Place to Work® er en research- og konsulentvirksomhed, der hjælper arbejdspladser med at blive bedre. Great Place to Work® er repræsenteret i 45 lande verden over og har hovedkvarter i San Francisco, USA.

Tre virksomheden er nu kåret til Danmarks bedste arbejdsplads: McDonald's, møbelvirksomoheden Howe og Bofællesskaberne Edelsvej.

Hos McDonald’s er medarbejdertilfredsheden helt i top. Derfor bliver McDonald’s nu for tredje gang kåret til landets bedste store arbejdsplads af Great Place to Work®. Det er første gang, at en virksomhed kåres tre år i træk, og udnævnelsen skal ifølge McDonald’s Danmarks adm. direktør, Stephen Shillington, ses som resultatet af den rejse, som McDonald’s Danmark og medarbejderne har været på de seneste tre år, skriver McDonald's i en pressemeddelelse.

Kåringen af Danmarks bedste arbejdsplads fandt sted i går ved en gallamiddag på Marriott Hotel i København. McDonald’s Danmark har også de to foregående år indtaget førstepladsen i Great Place to Works® medarbejderundersøgelse i kategorien Store Arbejdspladser med flere end 500 medarbejdere. Således blev det ligeledes til en førsteplads i 2012 og 2011 og en fjerde plads i 2010.

Medarbejdernes ord afgørende
I følge Berlingske vejer medarbejdernes ord meget, når dommerkomiteen skal finde vinderne. I årets undersøgelse har i alt 136 virksomheder medvirket. Flest i kategorien mellemstore arbejdspladser. De tre vinderes indgang til aty opbygge de bedst mulige rammer for medarbejderne er forskellig.

Møbelvirksomheden Howe er en arbejdsplads, hvor alle medarbejdere svarer, at de er stolte over de resultater, som de opnår og stolte over, at fortælle andre, hvor de arvbejder. Bofællesskaberne Edelsvej i Esbjerg røg i følge Berligske sidste år til tops som Europas bedste arbejdsplads. Det er første gang en offentlig virksomhed får tildelt prisen som bedste arbejdsplads.

Opskriften på den gode arbejdsplads
Ifølge adm. direktør i McDonald’s Danmark, Stephen Shillington, er der fem hovedårsager til, at McDonald’s Danmark har så stor medarbejdertilfredshed:
1.McDonald’s Danmark er en succesfuld forretning. Det har folk lyst til at være en del af.
2.McDonald’s Danmark sikrer gode forhold for vores personale via overenskomster.
3.McDonald’s Danmark giver muligheden for at være en del af et fællesskab, hvor vi dyrker samarbejde og venskab.
4.McDonald’s Danmark er en fleksibel arbejdsplads, som tilpasser vagtskemaerne til den individuelle medarbejders livsstil.
5.McDonald’s Danmark investerer massivt i at videreudvikle vores medarbejderes kompetencer og evner.

Sådan kåres vinderen
Både offentlige og private arbejdspladser med mere end 20 medarbejdere kan deltage i undersøgelsen. De deltagende arbejdspladser vurderes dels på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejderne på arbejdspladserne, dels en kulturprofil, som omhandler arbejdspladsernes kultur, politikker og daglig praksis inden for ledelse og HR. I den samlede vurdering lægges størst vægt på medarbejdernes vurdering af arbejdspladsen, som indgår med 2/3 i den samlede vurdering.

- UB

  

Tags: McDonald

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere