0 kommentarer" /> Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked | CSR.dk

22.09.2022  |  Supply chain

Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked

Estiske Woola har udviklet en bæredygtig emballageløsning produceret af overskudsuld, som erstatter bobleplast og andre miljøtunge materialer. Bobleuld, der netop er på vej ind på det danske marked, har allerede vakt interesse hos flere virksomheder.

0 kommentarer

Bobleuld. Ikke bobleplast. Spørger man estiske Anna-Liisa Palatu, Jevgeni Širai og Katrin Kabun skal det være standarden indenfor emballage i fremtiden, og derfor stiftede de i 2019 virksomheden Woola.

Laver man indpakningen i restuld i stedet for plast, sparer man nemlig den ofte miljøbelastende og fossilbaseret produktion af emballage. Samtidig får man mere ud af uldproduktionen, der allerede finder sted, men som årligt kasserer 200.000 ton fåreuld på europæisk plan. Rester der som regel enten bliver brændt eller begravet.

Woolas restuldsløsning er udviklet med særligt henblik på e-handel, som de tre stiftere selv har en fortid indenfor. Til forskellige typer af pakker har de derfor udviklet henholdsvis en uldkonvolut, et flaskeærme og bobleulden, som kan bruges til større varer og pakker.

Nu er virksomheden så klar til det danske marked, hvor der i 2020 blev leveret omkring 180,6 millioner pakker på markedet for kurer-, ekspres- og pakkepost.

Læs også: Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører

”Det danske marked har fra start været en prioritet for os. De danske forbrugere elsker e-handel og købte i 2021 for knap 182 milliarder kroner på nettet. Det bliver til millioner af forsendelser, hvor bobleplast og -kuverter stadig udgør en for stor andel. De både bør og kan erstattes med et mere bæredygtigt alternativ. Så hvorfor ikke erstatte klimabelastende plast med komposterbar restuld fra fåreklipning?” siger Anna-Liisa Palatu.

Woola er allerede i dialog med flere interesserede danske virksomheder, og hos møbelproducenten TAKT ser man også frem til Woolas indtog i Danmark.

”Vi vil ikke nøjes med blot at være bæredygtige på vores møbler. Vi ser på alle led af møblets liv, og her er indpakning og emballage en vigtig del af vores cirkulære og bæredygtige regnestykke,” siger Henrik Taudorf Lorensen, der er stifter og CEO i TAKT.

”Desværre er indpakning og emballage en ret udfordret kategori, hvor nogle af de bæredygtige løsninger, som vi efterspørger, endnu ikke har været tilgængelige. Så vi glæder os over, at virksomheder som Woola – og forhåbentligt mange flere – de kommende år vil komme med løsninger som kan sikre, at vi kommer helt i mål,” fortsætter han.

- KCP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere