18.09.2019 | Klima, miljø og energi
Meny vil uddanne sit personale i klima
Som den første supermarkedskæde i Danmark vil Meny nu klimauddanne butikspersonale og indkøbere til at kunne rådgive kædens kunder.
Fremover, når du handler i Meny, kan du spørge om hjælp til varernes klimaaftryk og -hensyn hos butikkens personale. Foto: Dagrofa.
Supermarkedskæden Meny vil fremover uddanne sit personale til at kunne rådgive kædens kunder om klimaaftryk på forskellige fødevarer, og hvordan man som forbruger kan tage klimahensyn, når man handler dagligvarer og laver mad.
Læs også: Irma indbyder kunder til at tage del i klimakampen
Det skriver TV2 Bornholm.
”Vi ved, at rigtig mange forbrugere gerne vil lægge deres forbrug om i en mere bæredygtig retning, men som det også fremgår af en stor undersøgelse, som YouGov har gennemført for Fødevarestyrelsen i juli måned 2019, siger mere end halvdelen af forbrugerne, at de ikke har viden nok til at træffe mere bæredygtige fødevarevalg i butikkerne”, siger kædedirektør i Meny, Kenneth Pedersen.
It-løsning skal reducere madspild
Parallelt med klimauddannelsen vil Meny også gøre en indsats for at reducere madspild i butikkerne.
”Vi har igennem det seneste halve år med succes testet en it-drevet løsning, Whywaste, der hjælper vores butikker med at minimere madspild. Og i nogle kategorier er det lykkedes så godt som helt at eliminere madspild”, siger Kenneth Pedersen.
Derudover vil Meny også gøre en klimaindsats gennem skiltning og information på sociale medier, udfasning af visse særligt klimabelastende varer, nye emballager og pakningsstørrelser, ligesom indsatsen for at reducere butikkens CO2-forbrug fortsættes.
Læs også: Føtex erstatter 87 tons plastik med alternativer
De nye klimatiltag vil gælde i alle Menys butikker rundt om i Danmark.
- JMA
Klima, miljø og energi

Ny UV-teknologi skal nedbringe madspild i husholdninger
Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300 procent.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Samfund

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.