18.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Meny vil uddanne sit personale i klima

Som den første supermarkedskæde i Danmark vil Meny nu klimauddanne butikspersonale og indkøbere til at kunne rådgive kædens kunder.

Supermarkedskæden Meny vil fremover uddanne sit personale til at kunne rådgive kædens kunder om klimaaftryk på forskellige fødevarer, og hvordan man som forbruger kan tage klimahensyn, når man handler dagligvarer og laver mad.

Læs også: Irma indbyder kunder til at tage del i klimakampen

Det skriver TV2 Bornholm.

”Vi ved, at rigtig mange forbrugere gerne vil lægge deres forbrug om i en mere bæredygtig retning, men som det også fremgår af en stor undersøgelse, som YouGov har gennemført for Fødevarestyrelsen i juli måned 2019, siger mere end halvdelen af forbrugerne, at de ikke har viden nok til at træffe mere bæredygtige fødevarevalg i butikkerne”, siger kædedirektør i Meny, Kenneth Pedersen.

It-løsning skal reducere madspild
Parallelt med klimauddannelsen vil Meny også gøre en indsats for at reducere madspild i butikkerne.

”Vi har igennem det seneste halve år med succes testet en it-drevet løsning, Whywaste, der hjælper vores butikker med at minimere madspild. Og i nogle kategorier er det lykkedes så godt som helt at eliminere madspild”, siger Kenneth Pedersen.

Derudover vil Meny også gøre en klimaindsats gennem skiltning og information på sociale medier, udfasning af visse særligt klimabelastende varer, nye emballager og pakningsstørrelser, ligesom indsatsen for at reducere butikkens CO2-forbrug fortsættes.

Læs også: Føtex erstatter 87 tons plastik med alternativer

De nye klimatiltag vil gælde i alle Menys butikker rundt om i Danmark.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere