25.04.2019  |  Klima, miljø og energi

MEP Linnéa Engström ny Programdirektør for MSC i Skandinavien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den svenske miljøpolitiske profil Linnéa Engström forlader politik for at blive Programdirektør for Marine Stewardship Council i Skandinavien og Østersøregionen. Hun tiltræder d. 29. april, og vil være placeret på MSCs kontor i Stockholm.

Linnea Engström har siden 2014 repræsenteret Sveriges Grønne Parti i Europaparlamentet, hvor hun især har gjort sig bemærket som viceformand for Europaparlamentets Fiskerikomitee (PECH).

Her har hun været en drivende i arbejdet for en ny lovgivning, der sikrer et mere bæredygtigt fiskeri vha. bl.a. mere stringent kontrol og gennemsigtighed i internationalt fiskeri. Hun har også skrevet en bog om fiskeri i Senegal med titlen ‘Queen-fish - recipe for sustainable development’.

Linnéa Engström, Programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen udtaler: ”Overfiskeri og illegalt fiskeri truer hele det marine økosystem. MSC spiller en vigtig rolle i at skabe langsigtet, bæredygtigt fiskeri.

For mig er det derfor et drømmejob at kunne bidrage til MSCs arbejde for et levende hav.”

Camiel Derichs, Regional Direktør for MSC i Europa udtaler: ”Jeg er begejstret for at kunne byde Linnéa velkommen på MSC holdet. Hendes erfaring fra Europaparlamentet og hendes bidrag til udviklingen af fiskeripolitikken vil være til stor værdi for MSC.”

Engström overtager fra Minna Epps, som er tiltrådt i en stilling som leder af det Globale Marine og Polare program i the International Union for the Conservation of Nature (IUCN). Efter 8 år i MSC siger hun: ”Det føles godt at overlade rollen til en person, der er så passioneret omkring bæredygtigt fiskeri. Linnéa Engström kender EU's fiskeripolitik ud og ind. Hendes erfaring fra europæisk politik vil hjælpe med at sikre, at MSC-mærket fisk og skaldyr får en endnu mere fremtrædende rolle, både i debatten og på vores tallerkner.”

Mere fra Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council (MSC)

https://www.msc.org/dk

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der blev grundlagt i 1997 for at fremme og udbrede bæredygtigt fiskeri Vi støtter og belønner initiativer, der kan beskytte havene og deres vilde fiskebestande. Vi ønsker nemlig, at de kommende generationer også får gavn af verdenshave, som er fulde af liv. Vores vision er sun…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere