MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen.
Med sit vedholdende fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og økologi, hvad enten det angår fisk, ris eller emballage, har LETZ SUSHI taget faklen og vist hvor langt man kan komme med og på stærke værdier, der hjælper verden i den rigtige retning.
Derfor modtog restaurantkæden onsdag en pris fra non-profit organisationen Marine Stewardship Council (MSC), ved MSC’s årsmøde i Aalborg.
Årets Guldfisk var længe fortjent for LETZ SUSHI, der igennem efterhånden mange år har været forbillede for den bæredygtige omstilling i den danske restaurationsbranche.
Således benytter LETZ SUSHI, der snart åbner sin 22. restaurant, MSC- og ASC-certificeret fisk, økologiske ris, FSC-certificeret træ og papir (servietter, poser og spisepinde), og arbejder konstant på mere bæredygtige løsninger for emballage til take away.
- ”Det er utroligt vigtigt, at LETZ SUSHI tager så stort ansvar for, at sikre forbrugerne et bæredygtigt valg når de er ude at spise,” fortæller Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen.
- Daniel Ødegaard, Interim CEO i LETZ SUSHI: ”Vi er meget glade for prisen og anerkendelsen, som går til hele vores team, for det ansvar de tager og for at presse på for et mere bæredygtigt fiskeri – ikke bare lokalt, men også globalt.”
Udover prisoverrækkelsen til LETZ SUSHI kunne MSC ved årsmødet fejre organisationens 25 års jubilæum, har udbredt sit certificeringsprogram til 22 lande og engagerer 19% af verdens fangst af fisk og skaldyr. I oktober i år præsenterede MSC den nye opdatering af sin fiskeristandard, som er resultatet af en omfattende, 5 år lang proces, der har involveret et hav af interessenter fra videnskabsverdenen, NGO’er, fiskeriorganisationer m.m. Standarden udrulles fra foråret 2023 og afstedkom interesserede spørgsmål fra de fremmødte ved MSC’s årsmøde.
OM MSC
MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfanget fisk, der opfylder kravene til bedste praksis i både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri opfylder MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. Certificering er åben for alle fiskere, der fanger fisk og skaldyr fra hav eller ferskvand. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.
Hjemmeside: www.msc.org/dk
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Alexander Worziger, Communications & Marketing Manager, Danmark
+45 53 69 40 07
Titte Kuhlmann, Head of Marketing and Brand, LETZ SUSHI
Linnéa Engström, programdirektør for MSC Østersøregionen og Skandinavien
+46 070-733 38 06
Kim Rydeheim, kommunikationschef MSC Baltic Sea Region og Skandinavien
+46 070- 397 88 47