27.02.2017  |  Samfund

Mere bæredygtig transport og energi fra Tesla

Forretningen går godt for Tesla, der fortsætter med at opskalere produktionen af både elbiler og solenergi samt batterier til såvel bilerne som opbevaring af den grønne strøm.

Der er godt gang i salget hos en af verdens største og mest prominente elbilproducenter, amerikanske Tesla. Og udover at de forskellige bilmodeller som varmt brød, så er koncernen i den grad også ved at styrke sit fokus på bæredygtig energi. Begge dele kalder på udbygninger af faciliteterne.

Læs også: Elbilens fremtid fortsat usikker i Danmark

Det fremgår at det brev til investorerne, virksomheden sendte ud i onsdags (d. 22. februar), hvori Tesla dels redegør for de finansielle resultater for fjerde kvartal af 2016, såvel som hele året, og dels løfter lidt på sløret for nogle af fremtidsplanerne og målsætningerne for de kommende års produktion.

På transportfronten har både Model S og X godt fat i markedet, og så starter produktionen af den længe ventede ’økonomibil’ Model 3 (startprisen i USA bliver på 35.000 dollars, ca. 245.000 kr.) så småt op i juli. Mod slutningen af året skal der rulle 5000 biler om ugen ud af Teslas fabrikker, og på et tidspunkt i 2018 skal man ramme 10.000 ugentligt.

Til det formål har Tesla sat gang i installeringen af produktionsudstyr til Model 3’eren i sin første såkaldte Gigafactory 1 i Nevada-ørkenen i det vestlige USA, hvor man også netop har taget hul på fremstillingen af battericeller til sine energiopbevaringsprodukter. Senere på året er det planen endegyldigt at lægge sig fast på placeringerne af gigafabrik nr. 3, 4 og måske 5 (nr. 2 er virksomhedens solkraftværk i New York).

Når det kommer til bæredygtig energi, så har Tesla nu færdiggjort opkøbet af SolarCity, og dermed er man for alvor klar til at ”gøre solenergiproduktion endnu mere tillokkende”, bl.a. ved at sænke priserne gennem en nedskæring i reklameudgifterne, og gøre produkterne tilgængelige i sine forretninger, side om side med bilerne.

Læs også: Frankrig vil køre på solceller

For nylig afslørede Tesla også den næste generation af sine løsninger til opbevaring af energi, Powerpack 2 og Powerwall 2. Sammenlignet med de tidligere udgaver, så får man langt mere kapacitet og effektivitet for sine penge, hvilket spiller godt sammen med lanceringen af det solcelletag, som man regner med at begynde salg og installation af senere i år.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere