09.11.2021  |  Strategi & ledelse

Midtjyske iværksættere har fået øjnene op for grøn omstilling

Erhvervshus Midtjylland ser en stigende tendens til, at grønne forretningsmuligheder bliver et springbræt til iværksættertilværelsen.

Tøj af genbrugsplast, stop-madspilds-app’s og opfindelser i alverdens afskygninger. De grønne forretningsmuligheder er mange, og de midtjyske virksomheder er interesserede i at gribe dem. 

Det vurderer Erhvervshus Midtjylland, der kan se en markant stigning i virksomheder, som søger hjælp og vejledning om bæredygtighed, grøn omstilling og cirkulær økonomi. 

Læs også: Danske iværksættere laver verdens første CO2-reducerende cloud-løsning

I de tre første kvartaler af 2021 har Erhvervshus Midtjylland således vejledt 49 procent flere virksomheder omkring grøn omstilling end i hele 2020.

Stor diversitet i grøn omstilling
Efterspørgslen efter hjælp kommer både fra etablerede virksomheder og fra unge iværksættere med idéer og forretningsmodeller, der allerede er grønne fra starten:

"Vi ser generelt stor diversitet i iværksætternes forretningsmodeller. Lige fra iværksættere, der arbejder med teknologi og løsninger, der kan optimere produktionsmetoder og arbejdsgange og dermed blandt andet reducere energiforbruget til iværksættere, der har udviklet nye, miljøvenlige udgaver af allerede eksisterende produkter. Vi ser også iværksættere, der skaber en forretning med en cirkulær forretningsmodel, som bidrager til grøn omstilling ved at give nyt liv til produkter, der ellers ville risikere at ende som affald”, siger Henrik Skou Pedersen, chefkonsulent i Erhvervshus Midtjylland.

Rådgivning til konkrete værktøjer
Erhvervshus Midtjylland har blandt andet vejledt iværksættervirksomheden ReCollector, der netop har lanceret en sortieringsboks til affald.

”Affald er en ressource, som skal genanvendes i en cirkulær økonomi, men det skal være nemt at gøre det rigtige. Da jeg skulle søge patent, blev jeg anbefalet at kontakte Erhvervshus Midtjylland af en bekendt og det viste sig, at jeg kunne få finansieret halvdelen af udgiften til at købe ekstern eksperthjælp”, siger Tenna Holdorff Christiansen, grundlægger af ReCollector.

Læs også: Studerende vil erstatte 42 tons malingemballage med pap

Re-Zip har også været med i et forløb om grøn cirkulær omstilling hos Erhvervshus Midtjylland. Her fik de mulighed for at hyre en rådgiver fra Deloitte.

”Det forløb passede perfekt til os, og vi har fået lavet benhårde beregninger på C02-aftrykket på vores emballage. Sådan en beregning kunne vi aldrig have løftet selv, og samtidig giver en Deloitte-beregning troværdighed”, siger Bo Boddum, indehaver af Re-Zip, der sælger genanvendelig emballage.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere