MillerCoors reducerer sit vandforbrug sammen med leverandørerne
Bryggeriet MillerCoors har i 2016 skåret over 56 milliarder liter af vandforbruget i tæt samarbejde med sine leverandører.
Det kræver korn at brygge øl, og det kræver vand at dyrke korn. Bryggeriet MillerCoors har sat sig for at skære ned på vandforbruget, og da 90 procent af det vand virksomheden har på samvittigheden, bliver brugt af landmændene, der dyrker byg og humle til ølbrygningen, har den amerikanske ølproducent nu i flere år samarbejdet med sine leverandører for at gøre hele kæden mere bæredygtig.
Læs også: Amerikansk øl-gigant: Partnerskaber er nøglen til at nå CSR-mål
Og det har båret frugt. MillerCoors er kommet endnu tættere på sin 2020-målsætning ved at skære 15 milliarder gallons, eller over 56 milliarder liter, af sit vandforbrug i 2016, skriver edie.net. Det svarer til en vandreduktion på 16,9 procent sammenlignet med året før.
”Når det kommer til vandbesparelser i vores bryggeri og i landbrugene hos vores leverandører, har 2016 været et særdeles godt år”, siger Karina Diehl, kommunikationschef hos MillerCoors, til edie.net.
Resultaterne skyldes primært nye dyrknings- vandingssystemer hos landmændene, selvom en større mængde regn også har spillet en rolle. MillerCoors’ 2020-mål går blandt andet på, at bryggeriet vil få vandforbruget ned på et niveau, der matcher det vandforbrug, man ser hos bryggerier, der opererer i områder, hvor vand er en knap ressource.
Ny teknologi og best practice
MillerCoors har ’Showcase Barley Farms’ i staterne Idaho og Colorado. De såkaldte showcases er altså byglandbrug, der bliver brugt til at teste og udvikle nye og mere bæredygtige landbrugs- og vandingsmetoder.
De mange test har betydet, at MillerCoors efterfølgende har kunne bruge præcise vandingsteknikker, jordforbedringer og beskæringsteknikker til at reducere vandforbruget med milliarder af liter.
”Vi er stolte af at have opnået en mere effektiv brug af vandet. Det skyldes især passionerede og innovative medarbejdere og ikke mindst det mangeårige samarbejde med vores leverandører af byg og humle. Selvom 2016 var et helt særligt år, er vi klar til at udvikle innovative metoder til fortsat at forbruge mindre vand i hele vores produktionskæde i de kommende år”, siger Karina Diehl til edie.net.
Læs også: To ud af tre virksomheder ignorer korruption i deres forsyningskæder
Sidste år lancerede MillerCoors desuden en digital platform for alle, der leverer afgrøder til bryggeriet. Her vil der blive samlet information om, hvordan man dyrker på mest bæredygtig og vandbesparende vis - best pratice for både byg- og humleleverandørerne. Med tiden er det meningen, at landmændene selv skal kunne dele gode råd og metoder.
-CHM