11.02.2014  |  Klima, miljø og energi

Milliard-investering i Arla til øget eksport og bæredygtighed

Arla investerer i år 2,2 milliarder kroner i øget og mere klimavenlig produktion på sine mejerier i over ti lande. Over en milliard kroner investeres i Danmark for at skabe endnu mere eksport.

Med en ambition om at fordoble eksporten af mejeriprodukter fra Europa til vækstmarkeder uden for EU frem mod 2017 har Arlas ledelse fremlagt en investeringsplan for det kommende år. Planen, der netop er blevet godkendt af Arlas bestyrelse, indeholder investeringer for 2,2 milliarder danske kroner.

Læs også: Grønnere rengøring i fødevareindustrien

Pengene skal blandt andet bruges på nye og igangværende mejeri-udvidelser og på at gøre Arlas produktion mere miljø- og klimavenlig.

”I år skruer vi markant op for investeringer til mejerier, der laver produkter til eksport. Vores salg til vækstmarkederne uden for EU vokser hurtigt, og vi skal sikre, at vi kan følge med den vækst i de kommende år”, siger viceadministrerende direktør i Arla Foods, Povl Krogsgaard.

I alt går 750 millioner kroner til produktion af produkter til Arlas strategiske vækstmarkeder uden for EU – Rusland, Kina, Mellemøsten & Afrika – svarende til en tredjedel af årets investeringer.

Miljøvenlig vækst
Over 125 millioner kroner skal bruges på at gøre Arlas produktion mere miljø- og klimavenlig. Arla har lige nu 67 mejerier rundt om i verden, og de arbejder, ifølge mejerikoncernen, alle på at reducere udledningen af CO2.

”I Arla har vi en klimastrategi, hvor målet er at reducere vores samlede CO2-udledning med 25 procent inden 2020. Vores produktion spiller en vigtig rolle i jagten på at nå det mål, og derfor investerer vi for eksempel i nye varmepumper og udstyr til genanvendelse af vand. Det skal nedbringe vores energiforbrug og vores udledning af CO2”, siger Povl Krogsgaard.

Læs også: Nyt indsamlingsprogram genbruger yoghurtlåg

Arlas investeringer i miljøforbedringer forventes samtidig at reducere koncernens samlede energiforbrug i produktionen med 2,3 procent i 2014, hvilket svarer til en reduktion på 62.115 MWh (det samme som cirka 13.800 husstandes årlige elforbrug), oplyser mejerikoncernen i en pressemeddelelse.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere