17.12.2019  |  Medarbejder

Minister: Mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Indhold fra partner Hvad er dette?

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) varslede på et stormøde for arbejdsmiljørepræsentanter, at en bekendtgørelse skal gøre kravene til det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne mere tydelig.

Alle i Danmark skal kunne gå trygt og sikkert på arbejde hver dag. Det var det overordnede budskab, da over 1.600 arbejdsmiljørepræsentanter på tværs af fag og brancher torsdag den 12. december var samlet til et stormøde i Odense Congress Center for at dele deres erfaringer og drøfte udfordringerne og vilkårene i deres arbejde. Det skriver Fagbladet 3F

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard deltog også i stormødet, hvor han fortalte om regeringens tiltag og visioner på arbejdsmiljøområdet. 

I næste uge forventer Peter Hummelgaard Thomsen, at der falder en politisk aftale om arbejdsmiljø på plads. Den vil blandt andet styrke Arbejdstilsynet med 460 millioner kroner, og derudover er der på finansloven sat yderligere 245 millioner kroner til indsatsen mod social dumping.

Hver syvende dansker oplever symptomer på stress

Ifølge ministeren kommer der også en bekendtgørelse om det psykiske arbejdsmiljø.

Næsten hver syvende dansker oplever nemlig symptomer på stress, og ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) er andelen af de psykisk mest belastede lønmodtagere siden 2012 steget med 16,8 procent. Stik imod den politiske strategi om målet om, at andelen af psykisk belastede lønmodtagere i 2020 skulle være reduceret med 20 procent.

"Det psykiske arbejdsmiljø er et vigtigt område, som skal prioriteres ude på arbejdspladserne, og med bekendtgørelsen bliver kravene til virksomhederne tydeligere," sagde Peter Hummelgaard ifølge Fagbladet 3F.

Få et gratis besøg

Med projektet Tag hånd om trivslen sætter Cabi også fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Lige nu tilbyder vi besøg i hele landet til små og mellemstore private virksomheder. Vores konsulenter med ekspertviden indenfor sygefravær rykker ud og hjælper ledere, ejere og HR med at tage hånd om trivslen.

Og det koster ikke en krone takket være midler fra Velliv Foreningen.

Så står medarbejdertrivsel også højt på jeres ønskeliste i 2020? Giv dig selv og arbejdspladsen en gave, book os allerede nu til et besøg i det nye år! Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen på siden her, så kontakter vi dig. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere