Modeuge vil stille modeindustrien til ansvar i ny bæredygtighedsstrategi

Organisationen bag den berømte modeuge i København har lanceret en bæredygtig handlingsplan, der skal tydeliggøre eventens klimaprofil og skubbe modeverdenen til et øget fokus på grøn omstilling.

Den nyligt publicerede strategi beskriver, hvordan Copenhagen Fashion Week vil omdanne sin forretning med bæredygtige tiltag. .

28.01.2020

CSR.dk

Dagen før Copenhagen Fashion Week løber af staben annoncerede virksomheden en ny bæredygtig strategi gældende fra 2020 og frem til 2022.

Strategien beskriver, hvordan modeugen planlægger en overgang til en mere bæredygtig forretning ved fx at reducere klimapåvirkningen med 50 procent og implementere en ’zero waste’ politik inden 2022.

Copenhagen Fashion Week lægger i deres strategi endvidere vægt på, at der fremover skal implementeres bæredygtighedskrav og nye standarder for deltagelse i modeugen, med det formål at skubbe industrien mod grøn omstilling.

Læs også: Flere europæere vil have lovgivning om bæredygtig mode

”Alle aktører i industrien – modeuger inkluderet – bliver nødt til at stå til ansvar for deres handlinger og være villig til at ændre deres forretningsmodeller. Tidsrammen for at undgå de ødelæggende effekter klimaforandringerne har på planeten og befolkningen er på mindre end et årti, og vi er allerede vidner til de katastrofale konsekvenser i dag”, siger Cecilie Thorsmark, CEO for Copenhagen Fashion Week.

Handlingsplanen blev udviklet i 2019 af Copenhagen Fashion Weeks videnspartner In futurum, og profiler fra branchen var aktivt involveret i processen.

”Copenhagen Fashion Week er et kulturelt og kommercielt mødested for den skandinaviske modeverden. Dette giver os et enormt ansvar og potentialet til at have en skabe en betydelig ændring i industrien. Ved at tage denne retning går vi fra at være en traditionel event til en platform for industriel forandring”, siger Cecilie Thorsmark.

Mode og målsætninger
Den nye bæredygtighedsstrategi understøttes derudover af FN’s 17 Verdensmål, med særligt fokus på nummer 12, 13 og 17, for at kortlægge potentialet for en mere klimavenlig forretning.

Læs også: Ny klimavenlig teknologi på vej til modeindustrien

Mål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion indgår i Copenhagen Fashion Weeks initiativer ved blandt andet at bandlyse engangsplast under hele eventen ved modeugen i august 2019. Samme år blev en 15-skridt guide udgivet som inspiration til, hvordan brands kan producere mere ansvarlige shows, præsentationer og events.

Mål 13 om klima  understøttes blandt andet ved en løbende måling af modeugens klimaaftryk med henblik på at identificere de områder, hvor det er muligt at reducere CO2 yderligere.

Slutteligt stræber Copenhagen Fashion Week med henvisning til mål 17 efter at samarbejde med ansvarlige leverandører og partnere med bæredygtige produkter eller en etableret CSR-strategi. 

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.04.2025CSR.dk

Mini-undersøgelse: ESG er strategisk og ikke compliance

03.04.2025CSR.dk

Topforskere med massiv kritik af Novo-finansierede atomkraftrapporter

03.04.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan har Tine Blunk omsat bæredygtig forretningsstrategi til praksis i Byggros

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online