31.03.2020  |  Strategi & ledelse

MSC forlænger alle certifikatfrister

Med coronavirussen, der lægger en lang skygge over flere industrier, tager MSC også konsekvensen og er nødsaget til at forlænge certificeringsprocessen for fiskeribranchen.

Den aktuelle situation med udbredelsen af COVID-19 resulterer i globale udfordringer for fiskeindustrien, hvor fiskerier og virksomheder i MSC-programmet får mulighed for en hidtil uset forlængelse på seks måneder i forbindelse med normale tidsfrister ved certificeringer, vurderinger og auditeringer. Det skriver Fiskeritidende. 

Læs også: Sektorsamarbejde skaber øget fokus på bæredygtigt fiskeri

“Dette er et ekstraordinært øjeblik i historien, uden fortilfælde i moderne tid. MSC er helt klar over, at mange af vores partnere står over for enorme udfordringer og usikkerhed. For nogle kan det være et spørgsmål om overlevelse”, siger Rupert Howes, administrerende direktør for MSC til Fiskeritidende.

Foranstaltlingerne trådte i kraft den 27. marts 2020, hvorfor tidsfrister for fiskerivurderinger, revisioner, opfyldelse af krav og certificeringer bliver forlænger automatisk med de seks måneder.

“MSC ønsker at gøre, hvad vi kan for at støtte vores partnere gennem disse usædvanligt udfordrende tider, og derfor har vi gennemført disse nye foranstaltninger”, siger Rupert Howes til Fiskeritidende.

MSC har i sinde at kontakte aktører i forsyningskæden for bæredygtig fisk og skaldyr med yderligere information om udmeldingen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere