09.01.2019  |  Samfund

Muleposer bliver til hos socialøkonomisk virksomhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nyt samarbejde mellem DFD og den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture understøtter fælles fokus på bæredygtighed. Kasserede DFD-viskestykker får nyt liv på en systue i Ballerup, hvor hovedparten af de ansatte er fleks- eller skånejobbere.

Vores muleposer lavet af kasserede viskestykker opstod for ti år siden under konceptet re:Something, som er et samarbejdet mellem DFD og skrædder Victoria Ladefoged. Vi havde et ønske om at forlænge vores tekstilers levetid gennem nye koncepter med et klart fokus på bæredygtighed og en vugge-til-vugge tilgang. Deraf opstod samarbejdet med Victoria, som står bag designet af muleposen. Viskestykkerne er det mest genkendelige tekstil, men også vores lagner, duge og forklæder m.v. bliver genanvendt. Vi har en ambition om at genanvende mest muligt for på den måde at reducere miljøpåvirkningerne.

Innovation gennem bæredygtighed
Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og giver menneskelig og forretningsmæssig værdi.

Et samarbejde med Huset Venture understøtter vores fokus på at reducere vores tekstilaffald ved at tranformere de kasserede viskestykker til nye produkter. Samtidig bliver poserne produceret i et ansvarligt samarbejde, da hovedparten af de ansatte hos Huset Venture har nedsat arbejdsevne. 
 
Arbejder på at nedbryde barrierer
Huset Venture er en socialøkonomisk og not-for-profit virksomhed med et socialt mål om at skabe arbejdspladser til mennesker, der har nedsat arbejdsevne. Med afdelinger i hele landet arbejder virksomheden både lokalt og nationalt for at nedbryde barrierer og bane vejen for at flere mennesker med nedsat arbejdsevne bliver en aktiv del af arbejdsmarkedet. Af de ca. 200 ansatte på landsplan er op mod 90 % af de ansatte fleks- eller skånejobbere. Læs mere om Huset Venture, og hvad de ellers laver her.

DFD-muleposerne er ved at blive til i Huset Ventures Ballerup-afdeling, hvor der er en systue. Her kommer de ansatte ind i det omfang, de kan overskue, og de har alle erfaring med at håndtere nål, tråd og symaskine. 

Denne artikel er en del af temaet I fokus: det inkluderende arbejdsmarked

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere